Răchită: Gritti nu mai este jucătorul nostru, a avut contract până la finalul sezonului

Managerul general al Petrolului Ploieşti, Valeriu Răchită, a declarat, luni, că portarul Matteo Gritti, arestat în Italia, nu mai este jucătorul ploieştenilor, contractul său expirând la finalul sezonului.

133 afișări
Imaginea articolului Răchită: Gritti nu mai este jucătorul nostru, a avut contract până la finalul sezonului

Valeriu Răchită (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Mi se pare o veste şocantă. Noi aveam hârtii prin care cazierul jucătorului era imaculat în Italia. E un băiat deştept, ştie patru limbi străine. Nu mai este jucătorul nostru, a venit la noi din Elveţia, a avut un contract până în vară şi am decis să nu-l mai prelungim. Gritti a fost accidentat, fiind operat de menisc. Nu concep să existe jucători care să-şi vândă colegii sau clubul. Îmi doresc ca organele statului să îi găsească pe aceşti trişori şi să-i aresteze", a declarat Răchită la Sport.ro.

Portarul Matteo Gritti a fost arestat la San Benedetto del Tronto, unde se afla în vacanţă, în cadrul afacerii privind meciuri trucate, a anunţat agenţia Ansa.

Pe numele său fusese emis un mandat de arestare de Parchetul din Cremona, în cadrul scandalului Calcioscommesse privind meciurile trucate.

De asemenea, este cercetat şi atacantul echipei Acoli, Andrea Soncin, pentru presupuse pariuri în campionatul trecut, când juca la Grosseto. Locuinţa acestuia din Ascoli a fost percheziţionată.

În cadrul aceleiaşi anchete, căpitanul formaţiei Lazio, Stefano Mauri, a fost deja reţinut, iar internaţionalul Domenico Criscită a fost audiat la centrul de antrenament al Italiei.

Acesta este al treilea val de arestări, după cele din noiembrie 2011 şi aprilie 2012 şi are loc cu trei zile înainte de începerea judecării cazului de către justiţia sportivă.

Opreaţiunea "Last bet" cuprinde trei capitole, iar ancheta este condusă de Parchetul din Cremona, de cel din Bari şi de cel din Napoli. În acest caz au fost reţinuţi deja fostul internaţional Giuseppe Signori, fostul căpitan al formaţiei Atalanta Cristiano Doni sau fostul jucător al Bari Andrea Masiello.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici