Radwanska critică schimbarea regulamentului în turneele de Grand Slam. Halep, dată ca exemplu într-un discurs dur

Agnieszka Radwanska, fostă ocupantă a locului 2 mondial, a răbufnit după ce şefii tenisului au decis să înjumătăţească lista capilor de serie în turneele de Grand Slam începând cu anul 2019 şi spune că jucătoarele sunt defavorizate, aducând ca argument un meci disputat de Simona Halep în 2017.

972 afișări
Imaginea articolului Radwanska critică schimbarea regulamentului în turneele de Grand Slam. Halep, dată ca exemplu într-un discurs dur

Radwanska critică schimbarea regulamentului în turneele de Grand Slam. Halep, dată ca exemplu într-un discurs dur

Dacă Simona Halep se simte avantajată, antrenorul ei a lăudând public această schimbare, Radwanska critică virulent micşorarea numărului capilor de serie.

"Nu cred ca e o idee bună, sincer! Nu înţeleg de ce au făcut această modificare. Nu ştiu de ce au hotărât că regulile de până acum au fost greşite. Cred că unele lucruri sunt schimbate doar de dragul de a schimba ceva... Nu e nimic în neregulă să ai 32 de capi de serie la turneele de Grand Slam. Vorbim de Grand Slam-uri şi nu văd de ce cineva clasat pe locul 17 în lume ar trebui să joace cu un favorit în primul tur, în loc de turul al 4-lea", a declarat Agnieszka într-un interviu acordat Sport360.

Pentru a-şi întări afirmaţia, Radwanska a dat ca exemplu meciul jucat de Simona Halep împotriva Mariei Şarapova, în turul I la US Open ("Masha" a câştigat cu 6-4, 4-6, 6-3). O confruntare atipică pentru un tur inaugural a fost posibilă deoarece Şarapova picase foarte mult în clasament după suspendarea pentru dopaj, dar astfel de situaţii vor fi mult mai dese după implementarea sistemului cu 16 capi de serie.

"Poate că fost OK pentru televiziuni că Halep a jucat cu Şarapova în primul tur, şi fanii au fost entuziasmaţi... Dar pentru ele, să joace împreună în prima rundă, n-a fost deloc ceva fericit. Nici măcar învingătoarei nu îi convine, pentru că nimeni nu vrea un astfel de meci în prima rundă", a mai spus câştigătoarea ediţiei din 2015 a Turneului Campioanelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici