Rafael Nadal, de nouă ori campion la Monte Carlo

Rafael Nadal a câştigat, duminică, finala turneului Masters de la Monte Carlo, după ce s-a impus, în trei seturi, scor 7-5, 5-7, 6-0, în faţa francezului Gael Monfils. Spaniolul a cucerit trofeul cu numărul nouă la competiţia din Principat.

1646 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal, de nouă ori campion la Monte Carlo

Rafael Nadal, de nouă ori campion la Monte Carlo (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Rafael Nadal a avut nevoie de o oră şi 47 de minute pentru a se impune în faţa francezului Gael Monfils. Numărul 5 mondial făcut break-ul decisiv în game-ul 12 şi s-a impus cu 7-5. Manşa secundă a fost la fel de echilibrată şi s-a încheiat cu un scor identic, însă, de această dată, câştigător a fost francezul Monfils. Setul decisiv a fost la discreţia lui Rafael Nadal, care nu i-a mai cedat nici măcar un game adversarului său.

S-a terminat 7-5, 5-7, 6-0 pentru Rafael Nadal, care a cucerit al nouălea trofeu la Monte Carlo. Celelalte opt au fost adjudecate consecutiv, în perioada 2005-2012. Ultimul act cu Gael Monfils a reprezentat finala cu numărul 100 pentru jucătorul iberic, care s-a impus în 68 dintre acestea. Totodată, Nadal a ajuns şi la 28 de turnee Masters câştigate, fiind la egalitate cu liderul mondial, Novak Djokovic.

Ibericul în vârstă de 29 de ani se află la primul titlu câştigat după o pauză de opt luni. Nadal a triumfat ultima dată în august 2015, la Hamburg, unde s-a impus în faţa lui Fabio Fognini, scor 7-5, 7-5.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici