Rafael Nadal, despre recordul lui Federer: „Nu e important pentru mine. Oamenii pot decide cine e cel mai bun”

Rafael Nadal (33 de ani) a vorbit despre recordul deţinut de rivalul Roger Federer (38 de ani), care a câştigat, până în prezent, 20 de titluri de Mare Şlem, cu unul mai mult decât spaniolul. Nadal spune că aceste statistici nu sunt importante pentru el, iar oamenii pot decide cine este mai bun.

187 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal, despre recordul lui Federer: „Nu e important pentru mine. Oamenii pot decide cine e cel mai bun”

Sursa: Profimediaimages

Într-un interviu acordat Marca, Nadal a fost întrebat dacă va accepta titulatura de cel mai bun jucător tenismen din toate timpurile în cazul în care va egala sau va depăşi recordul lui Roger Federer.

„Nu este important pentru mine acest lucru. Înţeleg că pentru voi este, pentru că trebuie să scrieţi despre asta. Pentru mine, este deja o satisfacţie majoră să fac parte din istoria sportului. Mă antrenez din greu de la vârsta de opt ani. Să fiu unde sunt acum, la 33 de ani, este o realizare incredibilă. Noi am ajuns deja la rezultate inimaginabile. Oamenii pot decide cine este cel mai bun şi cine nu este. Pentru mine, e o onoare să fac parte din acest grup", a răspuns Nadal.

În clasamentul turneelor de Mare Şlem câştigate, podiumul este format din trei jucători aflaţi în activitate: Roger Federer (20), Rafael Nadal (19) şi Novak Djokovic (16).

Rafael Nadal ar putea egala sau chiar depăşi recordul lui Roger Federer la Roland Garros, turneu unde ibericul s-a impus de 12 ori. Totuşi, liderul mondial spune că nu se vede imbatabil pe zgura din Franţa.

„Nu cred că sunt văzut drept imbatabil deoarece am mai pierdut şi înainte. Nimeni nu este invincibil, pentru că asta nu este o caracteristică umană. Oamenii nu sunt perfecţi, iar invincibilitatea înseamnă perfecţiune. Oricine poate să fie învins, iar eu mă consider o persoană normală, obişnuită, în ciuda faptului că am realizat ceva special pe terenul de tenis. În cele mai bune momente ale carierei, adversarii mei poate s-ar fi gândit că va fi greu să mă învingă la Roland Garros. La fel mă gândeam şi eu când jucam cu Federer sau Djokovic, pe care îi poţi învinge foarte greu", a mai spus Nadal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici