Rafael Nadal, primul spaniol câştigător al turneului Australian Open

Tenismanul Rafael Nadal, numărul unu mondial, a câştigat, duminică, pentru prima dată în carieră Australian Open, învingându-l în finală, cu scorul de 7-5, 3-6, 7-6 (7/3), 3-6, 6-2, pe elveţianul Roger Federer, şi devenind primul spaniol care a realizat această performanţă.

47 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal, primul spaniol câştigător al turneului Australian Open

Rafael Nadal, primul spaniol câştigător al turneului Australian Open (Imagine: Mediafax Foto)

La finala ce a durat 262 de minute, Nadal şi Federer s-au întâlnit în premieră la Australian Open.

Dacă Roger Federer ar fi câştigat competiţia de la Melbourne, el ar fi egalat recordul lui Pete Sampras de 14 trofee la turneele de Grand Slam.

Federer a disputat 15 din ultimele 16 finale ale turneelor de Grand Slam, înregistrând cinci înfrângeri, toate în faţa lui Nadal. Rafael Nadal a disputat opt finale, din care a câştigat şase şi a pierdut două, acestea din urmă în faţa lui Federer.

Rafael Nadal a obţinut până în prezent 13 victorii în faţa lui Federer, acesta din urmă învingându-l pe spaniol doar de şase ori. Roger Federer a pierdut toate meciurile disputate cu Nadal în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici