Rafael Nadal s-a CALIFICAT la Roma, în a 50-a finală de turneu ATP Masters 1000 din carieră

Jucătorul de tenis spaniol Rafael Nadal, locul 2 ATP, s-a calificat, sâmbătă, la Roma, în cea a 50-a sa finală de turneu ATP Masters 1000 după ce l-a învins în doar două seturi pe grecul Stefanos Tsitsipas, locul 7 ATP, scor 6-3, 6-4.

138 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal s-a CALIFICAT la Roma, în a 50-a finală de turneu ATP Masters 1000 din carieră

Rafael Nadal s-a calificat la Roma în a 50-a finală de turneu ATP Masters 1000 din carieră

Rafael Nadal l-a învins, sâmbătă, uşor pe Stefanos Tsitsipas, într-un meci în care grecului nu i-a ieşit aproape nimic. Spaniolul ajunge astfel în prima sa finală disputată pe zgură din 2019 după ce săptămâna trecută Tsitsipas a devenit cel mai tânăr jucător de tenis care l-a învins pe Rafael Nadal pe zgură, la Madrid.

Sâmbătă a fost însă ziua ibericului pentru revanşă, calificându-se în finala turneului ATP Masters 1000 de la Roma după o oră şi 43 de minute şi majorând scorul direct al întâlnirilor la 4-1 în favoarea sa.

Rafael Nadal, în vârstă de 32 de ani, ajunge astfel în prima finală după cea de la Australian Open şi caută primul trofeu din acest an. În finală, spaniolul îl va întâlni pe câştigătorul partidei dintre liderul clasamentului ATP Novak Djokovic şi argentinianul Diego Schwartzman.

Dacă ibericul va reuşi să câştuge trofeul, devine primul şi singurul jucător de tenis cu nu mai puţin de 34 de turnee ATP Masters 1000 câştigate.

De altfel, Rafael Nadal are o istorie impresionantă la turneul din Peninsulă. A câştigat de opt ori trofeul la Roma. La doar 18 ani, ibericul câştiga pentru prima oară la Roma în 2005 în faţa lui Guillermo Coria, într-o partidă memorabilă ce a durat cinci ore şi 14 minute. Anul trecut, Rafael Nadal a câştigat pentru a opta oară la Roma, după ce l-a învins pe Alexander Zverev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici