Rafael Nadal se retrage de la Dubai Championship

Rafael Nadal nu va participa la turneul de tenis Dubai Championship 2023, el retrăgându-se din cauza unei accidentări. Această veste nu reprezintă o surpriză întrucât Nadal îşi anunţase deja absenţa din circuitul ATP pentru următoarele 6-8 săptămâni, după Australian Open.

384 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal se retrage de la Dubai Championship

Rafa Nadal, Facebook

Este important ca cel care a fost de 22 de ori campion de Grand Slam să acorde prioritate sănătăţii şi recuperării sale, mai ales dacă vrea să continue să concureze la cel mai înalt nivel la viitorul Roland Garros, unde va dori să câştige al 15-lea său titlu, apreciază cei de la tennis-infinity.com, care relatează ştirea retragerii sale din turneul din Orientul Mijlociu.

Anterior, spaniolul a triumfat o singură dată la Dubai, când l-a învins pe Roger Federer în finala ediţiei din 2006. În 2023, el va lipsi, dar nu este singurul jucător care se retrage, deoarece şi Marin Cilic a anunţat că va lipsi de la eveniment, deoarece a suferit recent o intervenţie chirurgicală.

Absenţa lui Nadal de la Dubai Championships dă şansa altor jucători de a se impune. La turneu participă unii dintre cei mai buni jucători din lume, printre care Novak Djokovic, Daniil Medvedev şi Alexander Zverev, care se află pe lista de înscrieri. Cu Nadal retras, turneul devine şi mai deschis, iar oricare dintre aceşti jucători ar putea ieşi campion.

Nadal va lipsi şi de la Qatar Open 2023 de la Doha, cel mai probabil urmând să apară la Indian Wells, care va începe pe 8 martie.

Referindu-se la situaţia accidentării sale, în urmă cu câteva săptămâni, spaniolul a spus

"Astăzi am fost la Clinica de tenis Tecknon din Barcelona, unde mi-au făcut câteva teste. Rezultatele de la Melbourne sunt confirmate, iar termenele rămân aceleaşi. S-au stabilit tratamentele care urmează, iar peste 3 săptămâni vor efectua noi teste pentru a vedea evoluţia."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici