Rafael Nadal spune „da” participării la Wimbledon şi vrea să obţină al 23-lea titlu de Grand Slam

  • Rafael Nadal, de 22 de ori campion la turneele majore, se va deplasa luni la Londra, înaintea celui de-al treilea Grand Slam al sezonului, de la Wimbledon.
  • Nadal s-a antrenat intens pe iarbă în ultimele zile, iar piciorul său a reacţionat bine la tratament.
159 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal spune „da” participării la Wimbledon şi vrea să obţină al 23-lea titlu de Grand Slam

Astfel, spaniolul a anunţat că va participa la cel mai faimos turneu de tenis şi va căuta primul titlu la Wimbledon din 2010 încoace. Spaniolul a avut câteva zile pline, acasă, în Mallorca, antrenându-se pe iarbă cu Feliciano Lopez, după care a hotărât că va juca la Wimbledon.

Cu două titluri majore în palmares, Nadal este cel mai bun jucător al sezonului, câştigând în total patru titluri. Spaniolul a avut nevoie de injecţii pentru a suporta eforturile de la Roland Garros, dar se pare că a trecut de acestea şi se simte mult mai bine înainte de Wimbled, după ce a primit tratamente la picior la Barcelona.

Nadal şi-a făcut debutul la Wimbledon în 2003, la câteva săptămâni după ce a împlinit 17 ani. A obţinut două victorii şi a devenit unul dintre cei mai tineri jucători din turul al treilea. Între 2006 şi 2011, Rafa a jucat cinci finale consecutive la Wimbledon, ridicând trofeele în 2008 şi 2010 şi pierzând alte trei finale în faţa lui Roger Federer şi Novak Djokovic.

Spaniolul a pierdut teren la All England Club în anii următori şi nu a reuşit să ajungă în sferturile de finală între 2012 şi 2017. Nadal şi-a ridicat nivelul la Wimbledon în 2018 şi a învins cinci rivali pentru prima sa semifinală din ultimii şapte ani.

Novak Djokovic l-a oprit într-o bătălie epică de cinci seturi şi cinci ore şi 15 minute, desfăşurată în două zile. Un an mai târziu, Nadal a pierdut un set în drumul spre o altă semifinală la Wimbledon.

În schimb, Roger Federer l-a învins în patru seturi în ultima lor întâlnire în circuit. Aflat la jumătate de drum de un Grand Slam calendaristic, Rafa va căuta să câştige al 23-lea turneu major la Londra, revenind la Wimbledon pentru prima dată din 2019.

După ce s-a antrenat în această dimineaţă cu Feliciano Lopez pe terenurile de iarbă din Mallorca, el a ţinut o conferinţă de presă în care a dezvăluit planurile sale de a juca după o procedură de scurtă durată la picior, după Openul Franţei.

El a spus că va zbura luni la Londra pentru a începe pregătirile, în ciuda faptului că nu are programat niciun turneu de încălzire înainte de a juca.

"Tratamentul medical pentru picior făcut la Barcelona nu este cu rezultate 100% imediate, dar schimbările sunt vizibile, le-am observat, senzaţii ciudate, durerile mele articulare au scăzut. Intenţia mea este să joc la Wimbledon, să călătoresc la Londra luni", a spus spaniolul într-o conferinţă de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici