Rafael Nadal: „Sunt trist, am vrut să încep neînvins sezonul de zgură”

După patru turnee, Rafael Nadal are 20 de victorii şi o înfrângere în 2022, câştigând trei titluri şi pierzând finala de la Indian Wells. Spaniolul a fost nevoit să lipsească din a doua parte a sezonului precedent din cauza unei accidentări, dar sezonul acesta l-a început cum nu se putea mai bine.

382 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal: „Sunt trist, am vrut să încep neînvins sezonul de zgură”

Rafael Nadal: „Sunt trist, am vrut să încep neînvins sezonul de zgură”

Nadal a cucerit recordul de 21 de titluri majore la Melbourne, ridicând primul trofeu la Australian Open după 13 ani şi câştigând finala la Acapulco, în februarie. Urmărind să câştige al patrulea titlu consecutiv, la Indian Wells, şi primul în deşertul californian, din 2013, Nadal a jucat bine şi a ajuns să dispute cea de a 53-a finală de Masters 1000 din carieră. 

În finala de la Indian Wells a suferit prima înfrângere din acest sezon.

Cu probleme la coasta stângă, Nadal s-a luptat în finală cu americanul Taylor Fritz, fiind în cele din urmă învins cu 6-3, 7-6, în două ore şi şase minute.

Nadal a declarat că şi-a dorit să intre neînvins în sezonul de zgură, fiind trist că nu a dat tot ce a avut mai bun în confruntarea pentru titlu.

De asemenea, spaniolul era îngrijorat de accidentare, iar îngrijorările sale s-au dovedit corecte, deoarece trebuie să facă o pauză de patru - şase săptămâni pentru a se vindeca, după ce a fost diagnosticat cu o fisură la o coastă.

„Ca să fiu sincer, am vrut să intru neînvins în sezonul pe zgură. Nu am putut da tot ce am mai bun, ceea ce mă întristează, mai ales după finală.”, a spus Nadal, citat de tennisworldusa.org.

„Totuşi, nu vreau să vorbesc despre trecut. A fost o zi dificilă pentru mine şi trebuie să privesc înainte. Nu sunt genul de persoană care se lasă pradă sau acţionează foarte emoţional. Sunt stabil şi pun totul în perspectivă.

Ultimele două luni au fost de neuitat. În urmă cu câteva luni, nu m-aş fi putut gândi niciodată să realizez toate acestea. Acum, trebuie să rezolv cât mai repede problema cu accidentarea mea şi să îmi continui sezonul pe zgură. Este o parte specială a anului pentru mine, iar fiecare turneu este important.

Sper că voi fi pregătit. Sunt un pic îngrijorat de ceea ce se întâmplă cu coasta mea şi nu am idee cât timp va dura vindecarea ei", a declarat Rafael Nadal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici