Rafael Nadal va ieşi oficial din Top 10 ATP pentru prima dată din 2005 încoace

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a dominat clasamentul ATP timp de aproape două decenii, dar acum este oficial pregătit să iasă din Top 10 pentru prima dată din 2005.

108 afișări
Imaginea articolului Rafael Nadal va ieşi oficial din Top 10 ATP pentru prima dată din 2005 încoace

Rafael Nadal va ieşi oficial din Top 10 ATP pentru prima dată din 2005 încoace

Accidentările şi înfrângerile neaşteptate l-au făcut pe fostul număr unu mondial să cadă în clasament. Spaniolul s-a luptat cu mai multe accidentări aproape non-stop de la Wimbledonul de anul trecut, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru căderea sa în clasament.

Căderea lui Nadal în clasament a fost impulsionată şi de performanţa impresionantă a lui Taylor Fritz la Mexican Open. Odată cu accederea lui Fritz în semifinale la Acapulco, a devenit matematic sigur că Nadal va părăsi top 10 după Indian Wells.

Nadal nu va putea participa la primul turneu Masters 1000 al anului, la Indian Wells, săptămâna viitoare, ceea ce înseamnă că va pierde 600 de puncte, în condiţiile în care a ajuns în finală în 2022. Această veste marchează sfârşitul unei epoci pentru Nadal, care a fost o prezenţă constantă în Top 10 în clasament timp de aproape două decenii.

Cele 912 săptămâni consecutive ale spaniolului (la data de 14 martie) în top 10 reprezintă o realizare remarcabilă şi este cu 124 de săptămâni mai bună decât cea a următorului cel mai bine clasat jucător în acest clasament, americanul Jimmy Connors.

Cu toate acestea, căderea lui Nadal în clasament nu reprezintă deocamdată sfârşitul carierei sale, spaniolul dovedind de nenumărate ori că poate reveni după eşecuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nadal,
indial wels,
atp

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici