Ralf Rangnick nu rămâne şomer după ce pleacă de la Manchester United. Va prelua o naţională

  • Ralf Rangnick a semnat un contract pentru funcţia de selecţioner al Austriei, dar va continua cu rolul său de consultant pe doi ani la Manchester United, relatează The Mirror.
  • Au existat afirmaţii potrivit cărora germanul ar putea părăsi cu totul Old Trafford în vară, infirmate însă.
199 afișări
Imaginea articolului Ralf Rangnick nu rămâne şomer după ce pleacă de la Manchester United. Va prelua o naţională

Antrenorul interimar al Diavolilor Roşii nu va părăsi însă clubul din Manchester şi va continua să-l consilieze pe olandezul Erik ten Hag, cel care a fost numit succesorul său din vară.

Rangnick a semnat un contract pe doi ani cu Austria, care va fi prelungit cu încă doi ani în cazul în care se va califica la Euro 2024 din Germania.

Rangnick a confirmat vestea într-o declaraţie, spunând: „Voi prelua funcţia de selecţioner al echipei naţionale a Austriei la finalul sezonului, dar îmi voi continua activitatea de consultant la Manchester United. Abia aştept să îmi preiau rolul de a o ajuta pe United să devină o adevărată forţă.”

„Este o onoare pentru mine să preiau rolul de manager al Austriei", a adăugat el.

„Perspectiva de a participa la Campionatul European din Germania cu o echipă tânără şi dornică de succes mă umple de nerăbdare."

Gerhard Milletich, preşedintele Federaţiei Austriece de Fotbal, a adăugat: „Suntem foarte mulţumiţi că am reuşit să recrutăm în persoana lui Ralf Rangnick un expert remarcabil în fotbalul internaţional ca manager al echipei. Suntem cu toţii convinşi că este omul ideal şi că viziunea sa va face să progreseze echipa naţională şi OFB."

Peter Schöttel, directorul sportiv al Federaţiei Austriece de Fotbal, a spus şi el: „După un proces foarte bine fundamentat şi intensiv, am reuşit să-l câştigăm pe Ralf Rangnick, un om absolut de top, cu o mare reputaţie internaţională, ca şef de echipă. Mă face să fiu foarte mândru şi abia aştept să lucrăm împreună."

Rangnick insistă că postul nu va interfera cu rolul său de consultant la Man Utd.

El a declarat după ce United a remizat 1-1 cu Chelsea: „Aş dori să vorbesc doar despre Manchester United şi despre această seară. Aş dori să spun că voi continua cu rolul meu de consultant la club la sfârşitul sezonului. Sunt fericit şi dispus să o ajut pe Manchester United, dar asta va lăsa loc pentru un alt loc de muncă pe lângă rolul de consultant, dar voi vorbi doar despre Manchester United în această seară".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici