Ranieri renunţă la funcţia de antrenor al lui Cagliari. La 72 de ani, el se va retragere definitiv

  • Claudio Ranieri îşi va părăsi postul de antrenor al echipei Cagliari de comun acord, a anunţat marţi seara clubul din Serie A.
  • Presa italiană a relatat că tehnicianul în vârstă de 72 de ani ar urma să se retragă definitiv din fotbal.
66 afișări
Imaginea articolului Ranieri renunţă la funcţia de antrenor al lui Cagliari. La 72 de ani, el se va retragere definitiv

Ranieri renunţă la funcţia de antrenor al lui Cagliari. La 72 de ani, el se va retragere definitiv

Anunţul a fost făcut după ce Cagliari şi-a garantat încă un sezon în prima ligă italiană în urma victoriei obţinute duminică în deplasare la Sassuolo.

Sky Sports Italia a relatat că Cagliari va fi ultima echipă a lui Ranieri, care a decis să se retragă din fotbal.

Antrenorul italian, care a mai condus Cagliari în 1988, mai avea un an de contract, după ce a ajuns la club în sezonul trecut şi l-a condus la promovarea din Serie B.

„Mister Ranieri îşi ia rămas bun de la Cagliari. În cele două perioade petrecute la club, el a reuşit întotdeauna să conducă echipa să îşi atingă obiectivul iniţial", a precizat Cagliari într-un comunicat.

„Sunt lacrimi de bucurie şi recunoştinţă pentru omul care a reuşit să scrie unele dintre cele mai frumoase scenarii din istoria lui Cagliari. Ceea ce a făcut va rămâne de neşters în inimile fiecărui suporter".

Ranieri va antrena Cagliari pentru ultima oară joi, când va primi pe Fiorentina în ultimul meci al sezonului.

Antrenorul italian, care a mai condus în Serie A, printre altele, Juventus, AS Roma şi Inter Milano, este cunoscut mai ales pentru că a condus Leicester City la obţinerea unui titlu de campioană în Premier League în 2016.

El a mai condus echipe precum Chelsea, Fulham şi Watford, precum şi Valencia şi Atletico Madrid în LaLiga din Spania.

„Am decis să plec acum şi este ceea ce trebuie să fac", a declarat Ranieri într-un videoclip pe reţelele de socializare ale lui Cagliari. „O fac cu reticenţă, pentru că a fost o decizie grea şi dureroasă, dar cred că aşa este corect".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici