Rapid a învins FC Vaslui, scor 3-0, în primul meci al sezonului 2011/2012 al Ligii I

Formaţia Rapid a debutat cu victorie în sezonul 2011/2012 al Ligii I, după ce s-a impus, vineri, pe stadionul din Regie, în faţa echipei FC Vaslui, scor 3-0 (2-0), la primul meci oficial de la revenirea pe banca giuleştenilor a tehnicianului Răzvan Lucescu.

298 afișări
Imaginea articolului Rapid a învins FC Vaslui, scor 3-0, în primul meci al sezonului  2011/2012 al Ligii I

Rapid a învins FC Vaslui, scor 3-0, în primul meci al sezonului 2011/2012 al Ligii I (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Golurile au fost marcate de jucătorii achiziţionaţi în această vară: Ciprian Deac '8 şi Romeo Surdu '33 şi de Ovidiu Herea '87.

În minutul 8, Deac a deschis scorul cu un şut la colţul lung, profitând de o respingere greşită a unui fundaş al echipei moldave.

În minutul 12, FC Vaslui a marcat prin Raul Costin de la aproximativ 20 de metri, dar arbitrul Ovidiu Haţegan a anulat reuşita pe motiv de ofsaid. În pauza meciului, acţionarul rapidist George Copos şi preşedintele vasluian, Constantin Zotta, au urmărit reluarea fazei în carul televiziunii care a transmis meciul.

Scorul a fost majorat în minutul 33 de Romeo Surdu, care a înscris de la circa trei metri în urma unei lovituri libere executate de Apostol.

Din minutul 68, FC Vaslui a evoluat cu un jucător mai puţin, Milanov fiind eliminat deoarece l-a călcat pe Bozovici, aflat la pământ în urma unui fault.

În minutul 87, Ovidiu Herea a stabilit scorul final care a marcat de la aproximativ opt metri, după o pasă de la Deac.

Rapid: Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Burcă, Bozovici - Apostol (Grigorie '77), Alexa, Herea - Deac, Cassio (Teixeira '88), Surdu (Roman '52). Antrenor: Răzvan Lucescu.

FC Vaslui: Cerniauskis - Milanov, Papp, Cânu, Bălace (Buhăescu '82) - Adailton, Pavlovici (Milisavljevic '51), R. Costin, Sânmărtean - Wesley, Bello (Temwanjera '82). Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonaşe galbene: Alexa '30, Burcă '36, Deac '37, Herea '73 / Adailton '31, Buhăescu '87, Papp '90+3

Cartonaş roşu: Milanov '68

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan, ajutat de asistenţii Cristian Nica şi Aurel Oniţă, arbitru de rezervă fiind desemnat Dragoş Istrate.

Observatorii întâlnirii au fost Patriţiu Abrudan şi Paul Mincu, iar supervizor Ion Neagu.

Câteva zeci de suporteri au urmărit partida de la geamurile şi balcoanele căminului studenţesc din apropierea stadionului.

Selecţionerul Victor Piţurcă şi secundul Eugen Neagoe au fost prezenţi la meci, însă au plecat la pauză.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, şi patronul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, au fost prezenţi la meci, în prima repriză stând la tribuna zero, iar în partea secundă s-au mutat la tribuna 1. În timpul primei reprize, cei doi finanţatori s-au tachinat reciproc pe tema arbitrajului, Porumboiu reproşându-i asistenului Cristian Nica mai multe faze, iar Copos solicitând în glumă ca federaţia să se sesizeze, ştiind că în rândul din spate se afla preşedintele CCA, Vasile Avram.

FC Rapid a jucat pe stadionul formaţiei Sportul Studenţesc după ce Clubul Sportiv Rapid a reziliat contractul privind folosirea arenei din Giuleşti din cauza datoriilor pe care clubul de fotbal le are către proprietarul bazei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici