Rapid îi ameninţă cu închisoarea pe cei prinşi că joacă la pariuri sportive

Acţionarul majoritar al echipei de fotbal Rapid a anunţat că le va face plângere penală angajaţilor din club prinşi că joacă la pariuri sportive, un flagel tot mai răspândit.

320 afișări
Imaginea articolului Rapid îi ameninţă cu închisoarea pe cei prinşi că joacă la pariuri sportive

Rapid îi ameninţă cu închisoarea pe cei prinşi că joacă la pariuri sportive

Într-un mesaj postat astăzi pe contul oficial de Facebook al clubului de fotbal Rapid, principalul acţionar al grupării din Giuleşti, omul de afaceri Dan Şucu, a anunţat, printre altele, că nu doar că îi va da afară, ci le va face şi plângere penală celor din club prinşi că joacă la pariuri sportive, încălcând astfel regulamentele în vigoare.

Rapid, aflată pe locul 2 în campionat - la 7 puncte de liderul FCSB, este sponsorizată de Superbet, cea mai importantă casă de pariuri care activează în România.

Patronul FCSB-ului, Gigi Becali, a insinuat că Rapid a beneficiat de un gest de „omenie” în meciul de campionat cu FC Hermannstadt, formaţie la care activează doi foşti rapidişti, antrenorul Marius Măldărăşanu şi preşedintele Dani Coman. 

Şucu i-a dat răspunsul.

Iată mesajul semnat de Şucu:

“Stimaţi Rapidişti,

Nu stă în obişnuinţa noastră să răspundem tuturor zvonurilor răuvoitoare lansate de competitori prin intermediul mass-media, dar comentariul despre “omenie” nu poate fi ignorat.

La Rapid ne dorim sa fim învingători, atât pe plan sportiv, cât şi pe plan economic. Vrem, însă, să învingem respectând în totalitate regulamentele sportive şi legile României.

Nu participăm şi nici nu vom participa la înţelegeri de mimare a competiţiei, cum nu vom aborda niciodată arbitrii, antrenorii sau jucătorii echipelor adverse.

De asemenea, ne vom plăti întotdeauna toate impozitele şi taxele, pe care legea română le impune.

Nu vom fi parte în înţelegeri anticoncurenţiale, iar hoţia, acum redefinită ca “omenie”, este un lucru pe care-l dispreţuim.

Mai facem o menţiune în plus. Aveţi promisiunea noastră fermă, că în cazul în care vom identifica jucători, antrenori sau membri ai staffului care sunt participanţi activi la pariuri sportive, încălcând astfel regulamentul de ordine interioară, îi vom elimina dintre noi şi le vom face plângere penală.

Acum 20 de ani, Produsul Intern Brut al României era de cinci ori mai mic decât astăzi. Tot de cinci ori mai mic era şi salariul mediu. Bugetele de cheltuieli anuale ale echipelor de fotbal importante din România erau, însă, la aceleaşi niveluri cu cele de astăzi.

Chiar dacă revirimentul din ultimii doi ani este evident, atât pe plan sportive, cât şi financiar, în ultimii 20 de ani, pe baza unui calcul matematic simplu, fotbalul românesc şi-a pierdut 80 % din audienţă. Şi era normal să se întâmple aşa. Cine îşi mai ia copilul de mână să meargă la un meci când ştie că rezultatul din teren nu este decis de lupta sportivă dintre echipe, ci de o negociere în birouri, între preşedinţii de cluburi? Cine se mai uita la televizor, la meciuri despre care se ştie în avans că sunt aranjate?

Firmele mari care îşi promovau produsele şi serviciile prin intermediul fotbalului şi-au retras bugetele. Lipsa banilor a dus la falimente şi la o calitate a jocului din ce în ce mai scăzută. Si uite aşa, ca într-un cerc vicios, hoţia a dus la lipsa de audienţă, lipsa de audienţă mai departe, la dispariţia banilor, iar lipsa banilor a dus la diminuarea dramatică a calităţii fotbalului românesc.

Aşa-zisă “omenie” este, după părerea mea, principalul inamic al fotbalului, iar noi toţi avem obligaţia de a lupta activ împotriva ei. Nu sunt un visător, nu plec de la premisa că oamenii care au participat, dovedit, la aceste hoţii îşi vor schimba peste noapte caracterul. Si mai ştiu, ca şi dumneavoastră, expresia simplă, că de obicei “hoţul strigă hoţii”.

Daca aş fi paranoic, m-aş gândi că toată povestea cu “omenia” este o metodă de a distrage atenţia, pentru a nu ne concentra pe întrebarea “Cum de a putut un jucător atât de talentat, cum este Nistor de la “U” Cluj, să execute faza loviturii de pedeapsă atât de stângaci”?

De asemenea, daca aş fi patronul echipei respective, aş cere în mod cert explicaţii. Numai că această echipă este una dintre multele echipe conduse de primării, fără patron şi, în concluzie, pe nimeni îndreptăţit să solicite un răspuns. Totuşi, pe antrenorul lor, îl considerăm un monument de cinste şi seriozitate. În lipsa patronului, garanţia că acel club îşi apără corect interesul sportiv ne vine de la antrenor.

Am însă convingerea că sistemul competiţional cu Play-Off şi Play-Out, dar şi cu înjumătăţirea punctelor, este extrem de favorabil promovării unei competiţii sportive corecte şi de aceea privesc foarte optimist viitorul fotbalului românesc.

Optimist, dar vigilent!

În încheiere, îmi face plăcere să mă alătur dumneavoastră, în a le ura băieţilor noştri multă baftă la Iaşi!

Să dea Dumnezeu să se întoarcă şi din capitala Moldovei victorioşi, aşa cum au făcut-o din capitala Ardealului!”.

Dan Şucu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici