Rapid va juca în prima etapă în Regie după ce contractul pentru arena din Giuleşti a fost reziliat

Clubul Sportiv Rapid a reziliat contractul cu FC Rapid privind folosirea arenei din Giuleşti din cauza datoriilor pe care clubul de fotbal le are către proprietarul bazei, iar conducerea grupării din Liga I a decis să dispute primul meci din noul sezon pe stadionul formaţiei Sportul Studenţesc.

115 afișări
Imaginea articolului Rapid va juca în prima etapă în Regie după ce contractul pentru arena din Giuleşti a fost reziliat

Rapid va juca în prima etapă în Regie după ce contractul pentru arena din Giuleşti a fost reziliat (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Preşedintele CS Rapid, Vali Ionescu Caciureac, a declarat, joi, la Sport.ro, că nu se pune problema să se negocieze alt contract cu FC Rapid până când clubul de fotbal nu achită datoria de aproximativ 150.000 de euro.

"Ei făceau nişte plăţi parţiale, foarte mici ca sumă şi datoria se acumula mult mai mare peste plăţile pe care le făceau. În jur de 2.000 de euro era chiria din contract. Aşteptăm ca ei să plătească datoria şi să începem discuţiile pentru un nou contract. Nu avansăm niciun fel de discuţie referitoare la un nou contract până nu sunt banii în contul clubului Rapid. Chiria era destul de mică. Probabil chiria (n.r. - din noul contract) va fi mai mare. Fără plata debitului nu se încheie un nou contract. Consiliul de conducere al CS Rapid a luat această decizie. Nu există niciun termen limită, când vor plăti debitul atunci încep negocierile pentru un nou contract", a declarat preşedintele CS Rapid.

CS Rapid a dat în judecată FC Rapid pentru a-şi recupera sumele restante, iar procesul trebuia să se judece anul viitor, însă preşedintele a făcut cerere ca speţa să fie analizată mai devreme.

În replică, preşedintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, a afirmat, tot la Sport.ro, că gruparea sa nu este de acord cu suma restantă de 150.000 de euro, calculată de CS Rapid, el estimând datoria la circa 40.000 de euro. Oficialul giuleştean a precizat că echipa antrenată de Răzvan Lucescu va juca, la 24 iulie, pe stadionul din Regie în prima etapă cu FC Vaslui - meci cu porţile închise în urma unei sancţiuni primite din partea FRF.

"Nici dacă vrem nu putem juca în Giuleşti. Nu suntem de acord cu suma cerută de club, pentru că nu este cea reală, considerăm că avem o datorie de aproape 40.000 de euro pentru chirie şi utilităţi. Nu ştiu cum va fi până la urmă, dar oricum primul meci nu îl vom juca în Giuleşti. În Regie vom juca, am comunicat la ligă astăzi. Am încercat să jucăm la Braşov, dar cei de la Vaslui nu au vrut şi jucăm în Regie. O altă variantă ar mai fi Naţional Arena, pe Cotroceni nu se poate juca. Pe Naţional Arena vom juca meciurile din cupele europene", a spus Gheorghe.

El a exclus varianta de a juca pe Stadionul Steaua, afirmând în glumă că arena din Ghencea ar trebui curăţată înainte de un preot: "Ar mai fi în Ghencea, să aducem un preot, să curăţăm locul şi apoi să putem juca. Cum să jucăm acolo? Vreţi ca la primul meci cu suporteri să-mi iau ce nu se cuvine?".

Dinu Gheorghe a adăugat că FC Rapid a cheltuit aproape două milioane de euro pentru modernizarea arenei din Giuleşti, în timp ce gruparea CS Rapid nu a făcut altceva decât să încaseze chiria. "Să vedem dacă se va ajunge la o înţelegere sau nu. Ei au propus ceva, noi altceva, dar dacă nu am ajuns la un acord nu înseamnă că trebuie să ne împuşcăm. Rapid a cheltuit acolo aproape două milioane de euro în ultimii ani, gazonul e făcut de FC Rapid, toate modernizările, tabela, generatoarele, toate sunt ale fotbalului. Ei nu au făcut nimic altceva decât să încaseze chiria asta. Noi am putea să plătim banii ăştia, dar să avem condiţiile de pe Naţional Arena, dar aşa să plătim doar pentru că intrăm acolo nu e normal. Nici măcar curăţenie nu fac cei de la CS Rapid, noi facem curăţenie. Ei nu au zugrăvit trei metri pătraţi, nu au schimbat un scaun, nimic... Am plătit 40.000 de euro să schimbăm lămpile, acum ce să fac să mă sui să iau lămpile de pe stâlp? Chiria era pentru ceea ce primeam. Noi primeam doar un drept de folosinţă, fără ca proprietarul să investească un leu pentru noi", a afirmat oficialul.

El a mai declarat că FC Rapid nu îşi doreşte să joace pe altă arenă, dar vrea ca în schimbul chiriei pe care o plăteşte să aibă condiţii decente. "Nimeni nu doreşte să plecăm din Giuleşti, dar nici să ne dăm pielea de pe noi ca să putem juca acolo. Dacă plătim aceleaşi sume ca pe stadionul naţional măcar să avem aceleaşi condiţii. Aţi fost la toaletă la Giuleşti? Faceţi hepatită pe loc. Eu ce să fac? Să mă apuc să plătesc zeci de mii chirie şi să mă apuc să le întreţin şi lor clădirea? Aşa mergem la stadionul naţional, plătim o chirie dar ştim că totul este ceas. Nimeni nu vrea, nu ne dorim să plecăm din Giuleşti, pentru spiritul Rapidului, pentru suporteri, dar nu se poate nici aşa să fim strânşi cu uşa", a conchis Dinu Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici