Rapidiştii pot fi sancţionaţi cu 25% din salariul anual dacă nu se prezintă la meciul cu Viitorul

Jucătorii rapidişti pot fi sancţionaţi de conducerea clubului cu 25 la sută din salariul anual în cazul în care duc la bun sfârşit intenţia lor de a nu se prezenta la partida cu Viitorul Constanţa, programat sâmbătă, a anunţat preşedintele AFAN, Dumitru Costin.

96 afișări
Imaginea articolului Rapidiştii pot fi sancţionaţi cu 25% din salariul anual dacă nu se prezintă la meciul cu Viitorul

Rapidiştii pot fi sancţionaţi cu 25% din salariul anual dacă nu se prezintă la meciul cu Viitorul (Imagine: Bogdan Maran/MEdiafax Foto)

În consecinţă, şeful sindicatului fotbaliştilor i-a sfătuit pe jucătorii rapidişti prezenţi, miercuri, la şedinţa Comitetul Executiv al FRF să se prezinte la partida cu Viitorul Constanţa.

"Atât preşedintele federaţiei, cât şi eu am insistat şi i-am rugat să joace meciul cu Constanţa, să-şi facă datoria mai departe ca sportivi. Eu le-am explicat care sunt consecinţele dacă nu se vor prezenta, clubul Rapid este în avantaj, în sensul în care în secunda doi poate să aplice o sancţiune, care poate merge până la 25 la sută din valoarea anuală a contractului. Adică ce-ar avea ei de primit acum, de la 1 ianuarie, va fi şters doar prin neparticiparea lor la meciul cu Viitorul. Sper să vorbesc şi cu domnul Copos, să-i ascult părerile şi opiniile", a spus Dumitru Costin la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Cinci jucători ai formaţiei Rapid, Nicolae Grigore, Octavian Abrudan, Ştefan Grigorie, Peterson Pecanha şi Alves da Silva Wallace au discutat, miercuri, cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi cu ceilalţi membri ai Comitetului Executiv aproximativ 45 de minute.

Fotbaliştii echipei giuleştene au anunţat la începutul acestei săptămâni că nu se vor antrena şi nu se vor prezenta la următorul meci, programat, sâmbătă, în deplasare, cu Viitorul Constanţa, dacă nu le vor fi achitate restanţele salariale.

Aceasta este a doua grevă a jucătorilor rapidişti după ce în zilele de 1 şi 2 aprilie au refuzat să participe la antrenamentele organizate la baza sportivă Pro Rapid. Fotbaliştii au protestat astfel faţă de planul de reorganizare al clubului giuleştean, aflat în insolvenţă, care prevede ca din salariile pe 3 luni şi jumătate, restante de anul trecut, să primească doar 10 la sută în urmăorii trei ani. De asemenea, fotbaliştii reproşează conducerii neplata salariilor pe lunile februarie şi martie.

În semn de protest, jucătorii rapidişti au întârziat cu zece minute partida din deplasare cu Gloria Bistriţa din 7 aprilie şi au ieşit pe teren cu un banner pe care scria "FIFA-UEFA, We need help / LPF-FRF, ajutaţi-ne", iar pe tricouri au inscripţionat mesajul "Insolvenţă=Sclavie". Fotbaliştii au intrat pe teren cu acelaşi banner şi la meciul cu Steaua, disputat, duminică, pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici