Raţ: Am terminat grupa pe primul loc, dar drumul nostru în Liga Campionilor nu se opreşte aici

Fundaşul Răzvan Raţ a declarat într-un interviu postat, joi, pe site-ul său personal, că se mândreşte cu performanţa echipei Şahtior Doneţk, care s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor de pe primul loc al grupei, precizând că formaţia ucraineană nu se va opri la acest nivel.

10 afișări
Imaginea articolului Raţ: Am terminat grupa pe primul loc, dar drumul nostru în Liga Campionilor nu se opreşte aici

Raţ: Am terminat grupa pe primul loc, dar drumul nostru în Liga Campionilor nu se opreşte aici (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"A fost seară minunată pentru mine, pentru Şahtior, pentru toţi suporterii noştri. Am terminat grupa pe primul loc şi ne mândrim cu această performanţă. Drumul nostru în Liga Campionilor nu se opreşte însă aici şi ne dorim din tot sufletul să ajungem cât mai departe la acest nivel. Aşteptăm cu încredere tragerea la sorţi pentru optimile de finală", a spus Raţ.

Autorul unui gol şi al unei pase decisive în victoria obţinută cu scorul de 2-0 de echipa Şahtior Doneţk în partida cu Sporting Braga, fundaşul a declarat că meritul aparţine tuturor.

"A fost un gol frumos, dar meritul realizărilor din acest sezon este al tuturor. Am realizat foarte multe lucruri frumoase la Doneţk, printr-o unitate de grup la toate nivelurile, jucători, antrenori, conducători. Suporterii au fost la înălţime şi au creat o atmosferă senzaţională, cum rar se poate vedea pe un stadion din Europa", a adăugat Raţ, care a marcat în premieră în Liga Campionilor.

Referitor la comparaţia cu Paolo Maldini făcută de antrenorul Mircea Lucescu, Răzvan Raţ a menţionat că mai are multe trofee de câştigat până să atingă palmaresul fundaşului italian.

"Nea Mircea ştie totul despre fotbal, ştie cum să ne motiveze de fiecare dată indiferent de numele adversarului. Vă daţi seama că mă onorează această comparaţie, însă mai am multe trofee de câştigat până să ajung la palmaresul lui Maldini", a precizat Raţ.

Raţ a mai spus că trebuie apreciat faptul că alţi patru jucători români s-au calificat cu echipele lor în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

"A fost o seară magică într-o competiţie de gală a fotbalului european şi mă bucur că i-am determinat pe mulţi specialişti să vorbească la superlativ despre fotbalul românesc. Nu uitaţi că Lobonţ, Deac, Chivu şi Alibec s-au calificat cu echipele lor în optimile de finală ale Ligii Campionilor, ceea ce este foarte important pentru viitorul echipei naţionale", a afirmat el.

Echipa Şahtior Doneţk a obţinut calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor de pe primul loc al grupei H după victoria cu scorul de 2-0, înregistrată, miercuri seara, pe propriul teren, în faţa formaţiei Sporting Braga. Fundaşul Răzvan Raţ a deschis scorul în minutul 78, iar apoi i-a pasat decisiv lui Luiz Adriano, autorul golului doi din minutul 84.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici