Răzvan Lucescu: Am avut un obiectiv mic, rămânerea în urna a doua valorică

Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a declarat, miercuri, după meciul cu Insulele Feroe, scor 3-1, că echipa naţională a avut un mic obiectiv, rămânerea în urna a doua valorică, şi a precizat că este important că a fost îndeplinit.

13 afișări
Imaginea articolului Răzvan Lucescu: Am avut un obiectiv mic, rămânerea în urna a doua valorică

Răzvan Lucescu: Am avut un obiectiv mic, rămânerea în urna a doua valorică (Imagine: Mediafax Foto/Răzvan Chiriță)

"A fost un meci plăcut şi alert, în care am arătat seriozitate şi conectare totală. S-a alergat mult şi am căutat spectacolul. Nu e însă nici prima dată şi cred că nici ultima când luăm gol din fază fixă. În conjunctura dată de rezultatul din Serbia, pot spune că s-a terminat cu bine. Am avut un obiectiv mic, rămânerea în urna a doua valorică, dar este important că s-a atins. Trebuie să înţelegem că o calificare se câştigă începând cu victoriile împotriva echipelor mici", a declarat selecţionerul României.

"Am făcut astăzi acest pas, în ideea viitoarelor campanii de calificare. Nu va fi un drum deloc uşor în preliminariile pentru Campionatul European. Vrem să avem un grup de 30-35 de jucători, dar care să-şi dea viaţa pe teren. Fotbalul românesc nu are valori tehnice deosebite, însă prin muncă şi prin responsabilitate mare putem ajunge acolo unde îşi doreşte o ţară întreagă. Victoria cu Insulele Feroe este importantă pentru jucători. Pentru un jucător de fotbal este important să câştige chiar şi o miuţă, cu atât mai mult un meci la echipa naţională", a spus Răzvan Lucescu.

Selecţionerul s-a arătat impresionat de atmosfera de la Piatra Neamţ: "Nu mai există nicăieri o echipă naţională care joacă sub atâta presiune şi uneori sub atâta răutate venită din partea oamenilor de fotbal din ţara respectivă şi în plus şi cu atât de multe probleme şi accidentări. Dar publicul de la Piatra Neamţ ne-a ridicat moralul şi ne-a întărit ideea că nu suntem singuri. Aici ne-am simţit fantastic şi voi face tot ce pot să revenim la Piatra Neamţ şi să mai jucăm în provincie".

Întrebat dacă a primit mesaje de la Mutu sau de la Chivu înaintea meciului, Răzvan Lucescu a răspuns că doar ultimul a trimis încurajări echipei: "Chivu ne-a trimis un mesaj înainte de meci, cu urări de baftă, numai bine şi încurajări pentru perioada următoare. Asta înseamnă un jucător responsabil. Mutu? Ce rost are să vorbim despre jucătorii care nu sunt alături de noi, despre cei absenţi?".

Tehnicianul a explicat şi de ce niciun jucător al echipei sale nu a purtat în meciul de miercuri tricoul cu numărul 10. "Nu eu împart tricourile cu numere, fiecare îşi alege, în vestiar, tricoul pe care îl doreşte. Astăzi, numărul 10 a rămas în vestiar", a explicat Răzvan Lucescu.

Echipa naţională a României a învins, miercuri, la Piatra Neamţ, cu scorul de 3-1 (1-0), reprezentativa Insulelor Feroe, în ultima etapă a grupei a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici