Reacţia Simonei Halep, după ce s-a calificat în turul 3 la Australian Open 2018: Datorită lui am ajuns pe primul loc în lume! / Ce spune sportiva despre glezna cu probleme şi despre Lauren Davis

Principala favorită a competiţiei de la Melbourne, Simona Halep, nu a avut probleme în meciul cu Eugenie Bouchard, de care a trecut în două seturi, 6-2, 6-2. În faza următoare a competiţiei, Halep va juca împotriva americancei Lauren Davis, locul 76 WTA.

3057 afișări
Imaginea articolului Reacţia Simonei Halep, după ce s-a calificat în turul 3 la Australian Open 2018: Datorită lui am ajuns pe primul loc în lume! / Ce spune sportiva despre glezna cu probleme şi despre Lauren Davis

Reacţia Simonei Halep, după ce s-a calificat în turul 3 la Australian Open 2018. Ce spune sportiva despre glezna cu probleme

Simona Halep a început cu un break meciul disputat împotriva lui Eugenie Bouchard, iar sportiva din Canada nu a reuşit decât două game-uri câştigătoare în faţa numărului 1 mondial. Mai mult, statistica primului set a fost net favorabila jucătoarei noastre: 8 erori neforţate pentru liderul mondial, 15 pentru jucătoarea de pe locul 112 WTA.

Setul secund a început tot cu break al Simonei şi în ciuda unei agresivităţi sporite a lui Bouchard, pe serviciul lui Halep, sportiva noastră s-a impus fără emoţii, cu acelaşi scor, 6-2, la finalul unui meci ce a durat o oră şi 5 minute.

”Cred că am jucat bine. Nu e simplu să joci împotriva lui Bouchard.. Loveşte foarte bine şi stă mult în spate. Mă simt bine pe acest teren şi vreau să le mulţumesc şi fanilor. Mă bucur că sunt în turul 3, după ce în ultimii ani am fost eliminată repede. Sunt fericită că am câştigat chiar dacă sunt puţin accidentată. Glezna mă jenează puţin, dar nu ţin cont de asta. Joc acasă la Darren şi sper să joc un tenis bun până la capăt. Datorită lui am ajuns pe primul loc în lume!” a spus Simona Halep, la finalul jocului disputat pe Margaret Court Arena.

Pentru calificarea în turul 3 la Australian Open, Simona Halep va încasa un premiu în valoare de 93.000 de euro şi 130 de puncte WTA.

Simona Halep: Am făcut un efort mare şi o să fac în continuare până o să fiu învinsă pe teren

Simona Halep a mărturisit, joi, că a avut dureri pe tot parcursul meciului câştigat împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, scor 6-2, 6-2, în turul secund al turneului de la Australian Open, dar s-a arătat încrezătoare şi a precizat că nu ia în calcul să se retragă.

"E greu să mă pot concentra numai la meciuri, pentru că am o afecţiune destul de mare la gleznă. Însă, după meciul de azi, am prins mai multă încredere, simt bine jocul, acum depinde totul de cum mă voi simţi în următoarele zile, în următorul meci. Am făcut o entorsă destul de rea, ligamentele sunt întinse, dar nu este nimic rupt. Am dureri tot timpul. Am făcut un efort mare astăzi şi o să fac în continuare până o să fiu învinsă pe teren. Nu o să renunţ, dar dacă se va agrava, mă voi gândi mai bine", a spus Simona Halep, într-o discuţie avută cu jurnaliştii, după ce a obţinut calificarea în turul al treilea.

Liderul mondial a mai suferit o accidentare asemănătoare anul trecut, în finala turneului de la Roma, însă spune că atunci a întâmpinat mai multe probleme: "La Roma, a fost un ligament rupt, ceea ce a fost mai grav. Dar am avut o săptămână între turnee şi am avut mai mult timp. Acum, este de pe o zi pe alta, nu pot să spun dacă mă voi vindeca sau nu".

Halep a dezvăluit că nu a avut timp să se antreneze înaintea meciului din turul al doilea: "Păi, nu prea m-am antrenat. M-am recuperat foarte bine, am făcut tratament aproape non-stop, am stat cu gheaţă. Am făcut tot ce a depins de mine ca să mă recuperez. Nu sunt 100 la sută, bineînţeles, dar a fost bine astăzi şi am încredere".

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi Lauren Davis, locul 76 WTA, care a trecut în turul doi de jucătoarea germană Andrea Petkovic, numărul 98 mondial, scor 4-6, 6-0, 6-0. Va fi cea de-a doua întâlnire dintre Halep şi Davis, după ce constănţeanca s-a impus împotriva americancei, în 2013, scor 6-2, 6-0, în primul tur la Indian Wells.

"Am mai jucat contra ei. Ştiu că este o jucătoare dificilă, aleargă destul de bine. Va trebui să îmi joc jocul meu, să fiu agresivă, nu o să schimb nimic, nu o să fac nimic special. Sper să mă ţină piciorul şi să intru să joc fără nicio emoţie", a mai spus prima jucătoare a lumii.

Întrebată, în final, ce turneu de Grand Slam îşi doreşte cel mai mult să câştige, Simona a replicat: "Oricare, nu contează!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici