Real Madrid a obţinut aproximativ 153 de milioane de euro din împrumuturi

Gruparea Real Madrid a obţinut aproximativ 153 de milioane de euro din împrumuturi, jumătate din sumă de la casa de economii Caja Madrid, fondurile urmând să fie folosite pentru achiziţionarea unor jucători precum Kaka şi Cristiano Ronaldo.

606 afișări
Imaginea articolului Real Madrid a obţinut aproximativ 153 de milioane de euro din împrumuturi

Real Madrid a obţinut aproximativ 153 de milioane de euro din împrumuturi

"Creditul oferit de Caja Madrid este de 76,5 milioane de euro, jumătate din total", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Caja Madrid, confirmând parţial informaţiile apărute în publicaţia El Mundo.

Potrivit cotidianului, Real Madrid a obţinut două împrumuturi, unul de la Caja Madrid şi unul de la banca Santander, pentru a finanţa achiziţiile de jucători. Caja Madrid nu a confirmat, însă, destinaţia fondurilor oferite grupării spaniole de fotbal. De cealaltă parte, oficialii băncii Santander şi cei ai clubului Real Madrid nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

Potrivit El Mundo, întreg Consiliul de Administraţie al Caja Madrid, inclusiv reprezentanţii sindicatelor şi ai partidelor politice de stânga, au aprobat împrumutul, deşi sumele astronomice plătite pentru Kaka şi Cristiano Ronaldo, în plină criză financiară, au suscitat critici.

Cele două bănci au considerat operţiunile fără risc, acestea fiind garantate de cele 600 milioane de euro pe care Real Madrid le va primi de la societatea audiovizuală Mediapro pentru drepturile de televizare. Caja Madrid a menţionat că împrumutul oferit a avut "o dublă garanţie", fără a face alte precizări.

După preluarea preşedinţiei de către Florentino Perez, Real Madrid i-a achiziţionat pe portughezul Cristiano Ronaldo, pentru un record istoric de 93 milioane de euro, şi pe brazilianul Kaka, pentru 65 de milioane de euro. Clubul a estimat că aceste achiziţii vor dubla încasările grupării şi vor fi repede amortizate.

Perez citează adesea exemplul francezului Zinedine Zidane: "Am plătit 73 de milioane de euro pentru Zidane (în 2001, atunci un record absolut) şi a fost cea mai bună achiziţie pe care am făcut-o vreodată, deoarece veniturile clubului s-au multiplicat imediat cu patru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici