Real Madrid va acţiona în justiţie Barcelona în scandalul arbitrajelor

Real Madrid se va alătura plângerii depuse vineri de procurorii spanioli împotriva Barcelonei şi a doi dintre foştii preşedinţi ai clubului din LaLiga pentru presupuse plăţi către o companie deţinută de un oficial din arbitraj, pentru a influenţa rezultatele meciurilor, a anunţat duminică clubul.

540 afișări
Imaginea articolului Real Madrid va acţiona în justiţie Barcelona în scandalul arbitrajelor

Campioana Europei şi a Spaniei la fotbal a convocat o şedinţă de urgenţă a consiliului de administraţie pentru a discuta despre presupusele încercări ale marii rivale Barcelona de a influenţa arbitrii şi a decis să ia măsuri legale pentru ceea ce a numit "acuzaţiile grave" ale procurorilor.

"Real Madrid îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la gravitatea faptelor şi îşi reiterează încrederea deplină în acţiunea justiţiei şi a convenit ca, în apărarea intereselor sale legitime, să se alăture plângerii imediat ce judecătorul va lua în discuţie cazul", a precizat clubul într-un comunicat oficial.

Barcelona ar fi plătit peste 7,3 milioane de euro, între 2001 şi 2018, unor firme deţinute de Jose Maria Enriquez Negreira, care a fost vicepreşedinte al comisiei de arbitri a federaţiei spaniole de fotbal în perioada 1993-2018.

Procurorii susţin că, în baza unui acord secret şi "în schimbul unor sume de bani", Negreira a favorizat Barcelona "în deciziile luate de arbitri în meciurile jucate de club, precum şi în rezultatele competiţiilor".

Un oficial de rang înalt al Barcelonei a declarat vineri pentru Reuters că clubul se aştepta la plângerea procurorilor şi a descris-o ca fiind "nimic mai mult decât o ipoteză de investigaţie absolut preliminară".

Oficialul a declarat că clubul "va coopera pe deplin cu ancheta prin toate mijloacele necesare" şi "reiterează că nu a cumpărat niciodată vreun arbitru şi nici nu a încercat să influenţeze deciziile vreunui oficial".

Într-o declaraţie de luna trecută, Barca a negat orice abatere, afirmând că a plătit pur şi simplu un consultant extern care i-a furnizat "rapoarte tehnice legate de arbitrajul profesionist", numind-o "o practică obişnuită în rândul cluburilor profesioniste de fotbal".

Plângerea se concentrează pe cele 2,9 milioane de euro plătite între 2014 şi 2018 şi susţine că Barcelona - cu ajutorul foştilor preşedinţi Sandro Rosell şi Josep Maria Bartomeu - a ajuns la un "acord verbal confidenţial" cu Negreira.

Aceasta acuză clubul, pe Rosell, Bartomeu, Negreira şi alţi doi foşti oficiali ai Barcelonei de corupţie sportivă, administrare neloială şi fals în acte comerciale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici