Real Madrid, venituri de peste 500 de milioane de euro pentru al doilea sezon consecutiv

Gruparea spaniolă Real Madrid, care a devenit primul club din lume ce a depăşit bariera de 500 de milioane de euro a cifrei de afaceri în sezonul 2011/2012, a înregistrat la finalul anului fiscal 2012/2013 venituri de 520,9 milioane de euro.

134 afișări
Imaginea articolului Real Madrid, venituri de peste 500 de milioane de euro pentru al doilea sezon consecutiv

Real Madrid, venituri de peste 500 de milioane de euro pentru al doilea sezon consecutiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Real Madrid a încheiat anul fiscal 2012/2013 cu venituri de 520,9 milioane de euro, în creştere cu 1,3 la sută faţă de anul precedent, consolidând pentru a doua oară o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de euro. Niciun alt club sportiv nu a mai reuşit acest lucru la nivel mondial", se arată în comunicatul grupării madrilene.

Profitul net al clubului s-a situat la 36,9 milioane de euro, în creştere cu 52,4 la sută faţă de perioada precedentă. Datoria netă a scăzut cu 27,4 la sută, până la 90,6 milioane de euro.

Potrivit unui studiu realizat de compania Deloitte, Real Madrid a înregistrat în sezonul 2011/2012 venituri de 514 milioane de euro, în timp ce pe locul doi s-a situat FC Barcelona, cu 483 de milioane de euro.

În această lună, revista oficială a clubului catalan a anunţat o cifră de afaceri de 491 de milioane de euro pentru sezonul recent încheiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici