Real Sociedad remizează cu Inter Milano şi îşi asigură un loc istoric în fruntea clasamentului

Real Sociedad a făcut marţi seara un meci istoric în deplasare la Inter Milano, unde a obţinut o remiză fără goluri şi şi-a asigurat primul loc în Grupa D a Ligii Campionilor, oaspeţii ajungând pentru prima dată în fazele eliminatorii ca lideri.

219 afișări
Imaginea articolului Real Sociedad remizează cu Inter Milano şi îşi asigură un loc istoric în fruntea clasamentului

Real Sociedad remizează cu Inter Milano şi îşi asigură un loc istoric în fruntea clasamentului

Echipa din LaLiga a ajuns neînvinsă pe stadionul San Siro şi era deja sigură de un loc în optimi. După remiza de marţi, ibericii au terminat grupa cu 12 puncte, la fel ca Inter, care a ocupat locul al doilea, diferenţierea fiind făcută de golaveraj.

"Este o bucurie pură. Trebuie doar să vă uitaţi la toţi fanii care au venit aici", a declarat mijlocaşul Realului, Martin Zubimendi, pentru Movistar.

"La început, acest obiectiv (câştigarea grupei) a fost puţin complicat, dar odată ce ne-am pus în mişcare l-am atins. Este incredibil".

Realul a dominat posesia pe parcursul unei prime reprize lipsite de emoţii, în care nu a reuşit să înregistreze niciun şut pe poartă. Inter, care începuse cu un joc de contraatac, a irosit singura sa şansă de a deschide scorul chiar înainte de pauză.

Echipa lui Simone Inzaghi a părut mai periculoasă în repriza secundă, odată cu intrarea pe teren a celui mai bun marcator din Serie A, Lautaro Martinez, însă argentinianul nu a reuşit să îşi fructifice ocaziile din careu.

"Ştiam că trebuie să facem un joc lent, cu multă posesie. Am reuşit să facem acest lucru, mai ales în prima repriză, dar a trebuit să fim mereu atenţi la contraatacuri, pentru că unu la unu au jucători letali", a adăugat Zubimendi, care a fost desemnat omul meciului.

Bascii au crezut că îşi pot asigura victoria după ce le-a fost acordat un penalty, anulat în cele din urmă de VAR, în timp ce Takefusa Kubo a fost avertizat pentru simularea unui fault în careu cu 15 minute înainte de final.

"Ştiam că locul al doilea va face ca tragerea la sorţi să fie mai dificilă, dar nu vreau să văd feţe triste, vreau doar să văd zâmbete, deoarece am terminat grupa neînvinşi", a declarat managerul lui Inter, Inzaghi, pentru Mediaset şi Sky Sport Italia.

"Suntem în optimile de finală pentru al treilea an consecutiv. Suntem foarte mulţumiţi. Ne-am dorit o nouă victorie în faţa fanilor noştri. Am încercat până în minutul 95. Am întâlnit un adversar de calitate, iar Inter a avut cele mai bune ocazii de gol.

"Vom vedea ce ne va spune tragerea la sorţi. În sezonul trecut am terminat pe locul doi în grupă şi am ajuns în finală, până la urmă", a spus el.

Tragerea la sorţi a meciurilor din optimile de finală va fi efectuată luni.

În cealaltă partidă din grupa D, campioana Portugaliei, Benfica, a obţinut o victorie cu 3-1 în faţa lui RB Salzburg, pentru a termina pe locul trei cu patru puncte şi a avansa în fazele eliminatorii ale Europa League, avantajată de golaveraj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici