Record de 14 medalii de aur pentru Canada la Jo de Iarnă

Sportivii canadieni au câştigat 14 medalii olimpice de aur la Vancouver, stabilind un record de titluri la o ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

18 afișări
Imaginea articolului Record de 14 medalii de aur pentru Canada la Jo de Iarnă

Record de 14 medalii de aur pentru Canada la Jo de Iarnă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Canada a înregistrat un palmares mai bun decât URSS - 13 titluri în 1976, la Innsbruck, şi Norvegia, în 2002, la Salt Lake City - tot 13 titluri.

"Cireaşa de pe tort", acest record istoric de 14 medalii a fost stabilit cu finala de hochei antologică de duminică, în faţa marelui rival american. Dezamăgirea de la Calgary, din 1988, când canadienii nu au câştigat aurul, a fost uitată şi rămâne acum de confirmat printr-un succes "în deplasare" la Soci, peste patru ani.

Germania, cu 30 de medalii, din care zece de aur, a păstrat palmaresul de la Torino, în timp ce SUA au obţinut 37 de medalii, din care nouă de aur, adică primul loc în topul total al medaliilor.

Marea decepţie a acestor jocuri a fost Rusia, cu trei titluri dintr-un total de 15 medalii, fără niciun aur la patinaj artistic.

Ruşii, care nu au obţinut niciodată mai puţin de cinci medalii de aur din 1992, au fost departe de recordul de 11 titluri din 1994, care le-a oferit primul titlul la Lillehammer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici