Record în NBA: un sloven a avut 60 de puncte, 20 de recuperări şi 10 pase decisive într-un meci

Jucătorul de baschet Luka Doncic a devenit primul jucător din istoria NBA care a înregistrat 60 de puncte, 20 de recuperări şi 10 pase decisive într-un meci.

739 afișări
Imaginea articolului Record în NBA: un sloven a avut 60 de puncte, 20 de recuperări şi 10 pase decisive într-un meci

Luka Doncic a condus echipa Dallas Mavericks la o victorie neaşteptată în prelungiri în faţa celor de la New York Knicks.

Mavericks era condusă cu 110-101 cu mai puţin de 45 de secunde rămase din sfertul patru înainte ca Doncic să ajungă în atenţia generală, ratarea sa intenţionată de la linia de aruncări libere fiind punctul culminant al unui meci imprevizibil.

Având nevoie de două puncte pentru a egala cu 4,2 secunde rămase de jucat, Doncic a forţat un ricoşeu din propria aruncare liberă, a luat mingea într-o învălmăşeală şi a nimerit aruncarea în timp ce cădea pe podea.

„Sunt obosit ca naiba. Am nevoie de o bere de recuperare. Am aruncat-o în sus, am avut un fel de noroc ... Am fost la pământ, am revenit, este un sentiment uimitor", a spus Doncic la final.

În faţa unui public extaziat, Mavericks a obţinut victoria, scor 126-121, iar Doncic a obţinut o performanţă istorică.

El este al şaptelea jucător care înregistrează un triplu-dublu de 50 de puncte în NBA. Totuşi, slovenul de 23 de ani devine cel mai tânăr jucător care reuşeşte această performanţă, preluând recordul de la celebrul Wilt Chamberlain.

„Va fi o altă statuie în Dallas ... Luka este aşa!" a declarat Kevin Garnett, membru al Hall of Famer, pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici