Record mondial: 42 de lovituri de departajare pentru a se decide învingătoarea unui meci

Meciul din campionatul Germaniei de hochei pe gheaţă dintre Straubing şi Munchen a intrat în istoria disciplinei, cu 42 de lovituri de departajare, pentru a determina câştigătoarea, la expirarea timpului regulamentar şi a prelungirilor, acesta fiind un record mondial.

44 afișări
Imaginea articolului Record mondial: 42 de lovituri de departajare pentru a se decide învingătoarea unui meci

Record mondial: 42 de lovituri de departajare pentru a se decide învingătoarea unui meci (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

La încheierea celor trei reprize, scorul era 4-4 şi cum nicio echipă nu a preluat avantajul în timpul prelungirilor de cinci minute, s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

Potrivit regulamentului, prima echipă care ratează, iar adversara marchează, pierde meciul.

Însă de fiecare dată când un jucător de la Straubing marca, el era imitat de un hocheist de la Munchen şi de fiecare dată când cei de la Straubing ratau, aşa era cazul şi celor de la Munchen.

Meciul a fost câştigat de Straubing.

Precedentul record de acest gen, 30 de lovituri de departajare, fusese stabilit în 2005, în campionatul nord-american (NHL) între New-York şi Washington.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici