Record. România are 16 reprezentanţi în probele de la Roland Garros

  • Pentru a doua oară consecutiv în istoria participării sportivilor români la turneul de tenis de la Roland Garros, România are un număr record de sportivi participanţi în probele de la Grand Slam-ul parisian.
  • Recordul egalat a fost atins prima dată în 2020.
1266 afișări
Imaginea articolului Record. România are 16 reprezentanţi în probele de  la Roland Garros

Sursa foto: profimedia

Luni încep la Roland Garros meciurile de calificare pe tabloul principal al Openului Franţei. În total, România va avea la start sportivi în 16 probe, conform paginii de facebook a freelancer-ului Daniel Radu.

Astfel, pe tabloul principal în proba de simplu feminin au fost acceptate Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu şi Ana Bogdan.

Meciurile de pe tabloul principal de la Roland Garros se desfăşoară în perioada 30 mai-12 iunie.

În aceeaşi probă, la simplu feminin, România are la start, pentru prima dată în istorie, 8 sportive: Irina Bara, Jaquelin Cristian, Alexandra Dulgheru, Elena Gabriela Ruse, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Talabă şi Laura Ioana Paar.

La simplu masculin, Marius Copil va evolua şi el în calificări.

De asemenea, România este reprezentată şi în probele de dublu, atât la feminin, cât şi la masculin, unde sunt prezente următoarele perechi, ce au în componenţă sportivi români: Monica Niculescu / Jelena Ostapenko, Raluca Olaru / Nadiya Kichenok, Irina Begu / Nadia Podoroska, Andreea Mitu / Yuliya Putintseva, Mihaela Buzărnescu / Patricia Ţig şi Horia Tecău / Kevin Krawietz.

Dacă Simona Halep nu s-ar fi retras, România ar fi realizat un nou record de participare, cu 17 sau chiar 18 prezenţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici