Recordul lui Ancelotti: primul antrenor care cucereşte titluri în cele mai importante cinci ligi din Europa

Triumful lui Real Madrid în LaLiga a marcat sâmbătă o etapă remarcabilă în cariera lui Carlo Ancelotti, italianul devenind primul antrenor care a cucerit titluri în fiecare dintre cele mai importante cinci ligi din Europa - Anglia, Spania, Germania, Italia şi Franţa.

302 afișări
Imaginea articolului Recordul lui Ancelotti: primul antrenor care cucereşte titluri în cele mai importante cinci ligi din Europa

Recordul lui Ancelotti: primul antrenor care cucereşte titluri în cele mai importante cinci ligi din Europa

Real şi-a adjudecat al 35-lea titlu de campioană în urma unei victorii zdrobitoare cu 4-0 împotriva lui Espanyol, obţinând titlul cu aproape o lună înainte de finalul sezonului.

Ancelotti, în vârstă de 62 de ani, are unul dintre cele mai decorate CV-uri din fotbalul mondial, iar atunci când a fost adus înapoi la Madrid, pentru a doua oară, în iunie anul trecut, după plecarea lui Zinedine Zidane, ştia că singura sa misiune este să îmbunătăţească palmaresul Realului.


La început de sezon criticii spuneau că mijlocaşul croat Luka Modric, în vârstă de 36 de ani, şi atacantul francez Karim Benzema, în vârstă de 34 de ani, au trecut de mult de prima tinereţe şi nu vor mai da randament, dar sub îndrumarea calmă a lui Ancelotti, aceştia au prosperat din nou.

Benzema este cel mai bun marcator al campionatului în acest sezon, cu 26 de goluri, o performanţă mai bună decât cea din sezonul 2020-2021.

La celălalt capăt al spectrului, Ancelotti a sporit, de asemenea, încrederea în Vinicius Jr, în vârstă de 21 de ani, care a devenit parte integrantă a unei echipe nu numai ca jucător de travaliu, ci şi prin capacitatea sa de a marca goluri. Doar Benzema a înscris mai multe goluri decât brazilianul pentru Real în LaLiga în acest sezon.

Planificarea meticuloasă a lui Ancelotti şi cultivarea jucătorilor au dat roade sâmbătă, când şi-a completat colecţia de titluri din primele cinci ligi.

Seria sa de victorii a început când a condus AC Milan la titlul din Serie A, în 2004, înainte de a urma triumfurile din Premier League, cu Chelsea în 2010, Ligue 1, cu Paris St Germain, în 2013, şi Bundesliga, cu Bayern Munchen, în 2017.

În timp ce câştigarea LaLiga ar fi considerată o realizare uriaşă pentru multe cluburi şi manageri, pentru Ancelotti aceasta este considerată doar o treabă pe jumătate făcută.

După ce a câştigat deja Liga Campionilor cu Real în 2014, ajutându-i pe spanioli să obţină legendara "Decima", al zecelea titlu european, înainte de a fi demis 12 luni mai târziu, el este acum, de asemenea, pe punctul de a deveni cel mai de succes manager din istoria competiţiei.

Alături de Bob Paisley şi Zidane, Ancelotti a câştigat Cupa Europei sau Liga Campionilor în trei rânduri ca antrenor, după ce a mai condus-o pe AC Milan spre glorie în 2003 şi 2007.

În condiţiile în care Real se luptă cu Manchester City în semifinalele turneului din acest an, italianul e hotărât să devină singurul deţinător al acestui record.

Pentru a face acest lucru, va trebui mai întâi ca Real să răstoarne miercuri un deficit de 4-3 în prima manşă, împotriva lui City, în timp ce spaniolii urmăresc a 17-a prezenţă în finala celei mai importante competiţii de club din Europa.

De remarcat că pentru preşedintele Realului, Florentino Perez, Ancelotti a fost doar o variantă de rezervă, după ce iniţial negociase cu Massimiliano Allegri, Mauricio Pochettino şi Antonio Conte, fiind nevoit să se mulţumească cu a patra opţiune.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici