Recursul echipei McLaren la penalizarea lui Hamilton a fost respins

Curtea de Apel a Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) a anunţat, marţi, că a respins recursul echipei McLaren-Mercedes după penalizarea britanicului Lewis Hamilton în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei.

12 afișări
Imaginea articolului Recursul echipei McLaren la penalizarea lui Hamilton a fost respins

Recursul echipei McLaren la penalizarea lui Hamilton a fost respins

Curtea de Apel a FIA a decis ca "inadmisibil" recursul celor de la McLaren şi a hotărât ca învingătorul de Spa-Francorchamps să rămână brazilianul Felipe Massa (Ferrari), care a câştigat cursa după penalizarea lui Hamilton cu 25 de secunde, informează ediţia on-line a cotidianului Gazzetta dello Sport.

Curtea de Apel a FIA s-a reunit, luni, pentru a examina cazul, la audiere fiind prezent Lewis Hamilton, alături de Martin Whitmarsh, numărul doi de la McLaren-Mercedes. De asemenea, a fost prezent şi directorul general de la Ferrari, Stefano Domenicali, chiar dacă nu a intervenit. Cei cinci membri ai Curţii de Apel au ascultat, printre altele, şi explicaţiile pilotului britanic.

Hamilton a câştigat cursa pe pistă, însă a fost penalizat cu 25 de secunde deoarece a tăiat o şicană şi şi-a creat, astfel, un avantaj în cursă. În urma acestei penalizări, Hamilton a căzut pe locul trei.

Cu patru curse înainte de încheierea Campionatului Mondial de Formula 1, Lewis Hamilton conduce în clasamentul general, cu un punct mai mult decât Felipe Massa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici