Red Bull şi Toro Rosso nu vor ca Schumacher să conducă un Ferrari F60

Red Bull şi Toro Rosso, echipele patronate de omul de afaceri austriac Dietrich Mateschitz, se alătură team-ului Williams şi se declară împotriva unei excepţii pentru Michael Schumacher de la regulamentul FIA privind interzicerea testelor în timpul sezonului, informează planetf1.com

19 afișări
Imaginea articolului Red Bull şi Toro Rosso nu vor ca Schumacher să conducă un Ferrari F60

Red Bull şi Toro Rosso nu vor ca Schumacher să conducă un Ferrari F60 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am cerut permisiunea ca debutantul Jaime Alguersuari să efectueze un test înaintea Marelui Premiu al Ungariei şi am fost refuzaţi. Aşa că de ce ar trebuie să fim de acord cu o excepţie pentru un septuplu campion mondial?", a declarat Mateschitz.

Totodată, coordonatorul Red Bull Motosport, Helmut Marko, crede că o excepţie în cazul lui Schumacher ar fi împotriva spiritului regulamentelor sportive. "Schumacher este suficient de experimentat ca să devină foarte repede competitiv în noua maşină. A-l lăsa să facă un test cu maşina din acest sezon nu ar fi în spiritul regulamentelor", a declarat Marko, pentru cotidianul Salzburger Nachrichten.

Ferrari a cerut FIA să-i permită lui Michael Schumacher să testeze un monopost F60 înaintea Marelui Premiu al Europei, însă federaţia internaţională ar fi putut oferi o astfel de derogare doar cu acordul unanim al celorlalte echipe.

Williams a fost prima echipă care a anunaţ că nu acceptă o excepţie pentru german, în timp ce Toyota şi McLaren-Mercedes au fost de acord, dar cu anumite condiţii. În susţinerea deciziei lor, oficialii de la Williams l-au dat ca exemplu pe debutantul spaniol Jaime Alguersuari, 19 ani, de la Toro Rosso, care a concurat pentru prima dată în Formula 1 în Marele Premiu al Ungariei, disputat în urmă cu opt zile, după ce l-a înlocuit pe francezul Sebastien Bourdais.

"Williams nu doreşte să se facă diferenţe între Alguersuari şi Schumacher. Într-o situaţie similară, Williams a apelat la piloţii săi de teste, care cunoşteau maşina", au precizat, luni, într-un comunicat, conducătorii echipei Williams.

Pilotul Michael Schumacher, 40 de ani, retras din activitate la sfârşitul anului 2006, a fost desemnat, săptămâna trecută, să-l înlocuiască pe Felipe Massa, accidentat la MP Ungariei. Prima cursă în care ar urma să alerge septuplul campion mondial este Marele Premiu al Europei de la Valencia, din 23 august.

Schumacher a început deja un program intensiv de pregătire fizică şi de teste pentru a se recomoda cu condiţiile din Formula 1 după aproape trei ani de la retragerea sa. Germanul a pilotat, vineri, monopostul Ferrari din 2007, deoarece conform regulamentului, testele cu actualele maşini sunt interzise pe parcursul sezonului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici