Rednic critică sistemul de joc cu un singur atacant al selecţionerului Piţurcă

Antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, luni, că nu înţelege de ce echipa naţională a României nu adoptă o tactică cu doi atacanţi şi evoluează într-un sistem de joc cu un singur vârf, cum s-a întâmplat la meciul din preliminariile Cupei Mondiale cu Franţa, scor 2-2.

20 afișări
Imaginea articolului Rednic critică sistemul de joc cu un singur atacant al selecţionerului Piţurcă

Rednic critică sistemul de joc cu un singur atacant al selecţionerului Piţurcă (Imagine: Mediafax Foto)

"Părerea mea e că atacanţii sunt prea izolaţi. Nu ştiu de ce nu încercăm şi noi să jucăm cu două vârfuri. E părerea mea, nu trebuie să o ia nimeni în seamă, dar putem să jucăm şi noi cu două vârfuri. Un punct cu Franţa este un rezultat bun. Jocul nu-l comentez pentru că e antrenor, el trebuie să o facă", a spus Rednic.

Antrenorul dinamovist a apreciat prestaţia portarului Bogdan Lobonţ în meciul cu Franţa şi nu l-a învinuit pentru golul doi marcat de francezi. "Nu l-am certat pe Lobonţ după golul primit. Nici vorbă. Să-l cerţi sau să-l lauzi pentru trei intervenţii salvatoare? Putea să fie deja meciul jucat", a mai spus Rednic.

Mircea Rednic nu a înţeles neconvocarea la echipa naţională a atacanţilor dinamovişti Florin Bratu şi Ionel Dănciulescu. "Bratu mi se pare un jucător foarte valoros. Ca şi Dănciulescu. E altceva când ai în lot un jucător cum e Dănciulescu. La meciurile importante avem nevoie de jucători cum e el. Eu s-ar putea să fiu subiectiv, dar cred că aveam nevoie de ambii jucători, Bratu şi Dănciulescu. Tot facem comparaţii între băncile de rezerve ale Franţei şi României. Din cauza cui? Ce, noi n-aveam jucători de valoare, cu nume, cu prezenţă? Dacă nu l-a luat pe Bratu înseamnă că nu era bun, aşa a considerat selecţionerul", a menţionat Rednic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici