Remarcă şocantă a unui fotbalist britanic la adresa naţionalei Angliei

Mijlocaşul englez al formaţiei Queens Park Rangers Joey Barton a lansat un atac dur asupra reprezentativei Angliei, înaintea meciurilor decisive cu Muntenegru şi Polonia, din preliminariile Cupei Mondiale, spunând că echipa naţională este de "rahat", informează espn.co.uk

104 afișări
Imaginea articolului Remarcă şocantă a unui fotbalist britanic la adresa naţionalei Angliei

Remarcă şocantă a unui fotbalist britanic la adresa naţionalei Angliei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mijlocaşul este cunoscut pentru declaraţiile controversate pe care le oferă, în special pe site-ul de socializare Twitter.

Prezent la o conferinţă cu tema "Liderii în fotbal", organizată miercuri şi joi pe Stamford Bridge, stadionul echipei Chelsea Londra, Barton a criticat şi conducerea Federaţiei Engleze de Fotbal, dar şi pe fostul manager scoţian Sir Alex Ferguson.

"Aşadar, de ce echipa naţională a Angliei este de rahat în acest moment?! Pentru că nu am câştigat nimic. Nu avem jucători mari, doar li se spune că sunt. Jucătorii evoluează mai degrabă pentru a avea parte de maşini luxoase şi «păsărici» de la pagina 3, decât din dragoste pentru joc", a spus Barton.

Joey Barton a afirmat că Federaţia Engleză de Fotbal, FA, este o asociaţie arhaică. "Sunt vremuri înspăimântătoare pentru un englez căruia îi pasă de fotbal. Trebuie doar să te uiţi la câţi proprietari străini sunt acum şi câţi sunt englezi. FA este arhaică, este depăşită în profunzime. Nici măcar nu conduce prima ligă din ţara noastră. Premier League face lucruri foarte bune, dar este într-o luptă dură, pentru că nu îi pasă prea mult de fotbalul englez, ei îi pasă de Premier League ca un produs care valorează miliarde. Responsabilitatea FA este să se ocupe de fotbalul englez, dar ei nu au nicio putere, în afara suspendării jucătorilor", a completat Barton.

Joey Barton, în vârstă de 31 de ani, l-a criticat şi pe fostul manager scoţian Sir Alex Ferguson, despre care a spus că se chinuia să antreneze, el fiind mai degrabă un conducător. "Noi ierarhizăm managerii, dar nu ierarhizăm antrenorii din ţară. Nu mă aflu aici să nu îl respect pe «Fergie». Este un manager mare, o personalitate, vârful managementului britanic. Dar dacă era pus să antreneze pentru a-şi salva viaţa, nu ar fi putut să o facă. Am vorbit cu oameni despre el şi mi-au spus că nu putea aşeza drept conurile de antrenament. Acesta nu este un antrenor, este un manager. Aceasta este diferenţa, este o mare, mare diferenţă între un antrenor şi un manager", a subliniat Barton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici