Renata Voracova, jucătoarea de tenis căreia australienii i-au anulat vizat, face noi acuzaţii: „Am fost tratată ca un criminal, a fost un coşmar”

Jucătoare de dublu se prezentaze la Antipozi, ca şi Novak Djokovic, cu o scutire, dar nu a făcut recurs şi s-a întors acasă.

2350 afișări
Imaginea articolului Renata Voracova, jucătoarea de tenis căreia australienii i-au anulat vizat, face noi acuzaţii: „Am fost tratată ca un criminal, a fost un coşmar”

Renata Voracova, jucătoarea de tenis căreia australienii i-au anulat vizat, face noi acuzaţii: „Am fost tratată ca un criminal, a fost un coşmar”

Novak Djokovic nu a fost singurul jucător care a depus o scutire medicală pentru a încerca să joace Australian Open.

Cehoaica Renata Voracova - jucătoare de dublu, cu 11 titluri WTA în carieră - se prezentase cu o scutire obţinută după ce a avut o reacţie adversă la o infecţie cu Covid, dar a fost apoi expulzată din Australia, în timpul anulări primei vize a lui Djokovic, eveniment care a avut loc pe aeroport.

Spre deosebire de sârb, însă, tenismenul se afla deja de zile întregi în Australia datorită scutirii. Într-un interviu acordat BBC News Russian, Voracova a acuzat tratamentului primit.

„M-am simţit puţin ca un criminal, dar nu era niciun motiv pentru care să mă simt aşa. Am depus toate actele şi au fost aprobate. Dacă aş fi ştiut că există chiar şi 1% şansă să fie ceva în neregulă, nu aş fi plecat”.

WTA a apărat-o pe Voracova

Pe scurt, jucătorarea era sigură că va putea intra în Australia şi plănuia să se vaccineze în viitor. Şi în timp ce Djokovic a depus un recurs, Voracova a spus că nu cunoaştea de existenţa aceastei posibilităţi.

Jucătoarea cehă a dar detalii deranjante într-un alt interviu: „Nu m-am simţit în siguranţă până nu am ajuns acasă. Parcă mă uitam la un film, un interogatoriu lung cu instrucţiuni de genul „dezbracă-te, îmbracă-te”. Cât de dezgustător, nici nu vreau să mă gândesc la asta, darămite să-l experimentez din nou”.

WTA i-a luat apărarea apărarea Voracovei: „Ea a respectat regulile şi procedurile, a fost autorizată să intre, iar sosirea ei, brusc, viza a fost anulată. Vom continua să lucrăm cu toate autorităţile, pentru a aborda această situaţie nefericită în mod corespunzător”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici