Renault şi-a retras plângerea împotriva lui Piquet Jr. şi Sr.

Echipa de Formula 1 Renault şi-a retras plângerea pentru tentativă de şantaj în formă agravată, depusă la 11 septembrie împotriva fostului său pilot, brazilianul Nelson Piquet Jr., şi a tatălui acestuia, triplul campion mondial Nelson Piquet.

19 afișări
Imaginea articolului Renault şi-a retras plângerea împotriva lui Piquet Jr. şi Sr.

Renault şi-a retras plângerea împotriva lui Piquet Jr. şi Sr. (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Renault depusese plângerea la Parchetul din Paris, pentru "denunţare calomnioasă şi tentativă de şantaj în formă agravată în scopul de a-i permite lui Nelson Piquet Jr. să îşi păstreze locul în echipă, până la finalul sezonului 2009".

Potrivit noului director general, Jean-Francois Caubet, Renault a renunţat la procedură. Fostul director general al Renault F1, Flavio Briatore, care se alăturase plângerii, încă nu şi-a anunţat decizia în privinţa acestui demers.

Echipa Renault a primit o sancţiune cu suspendare - excludere timp de doi ani din F1, iar fostul său manager Flavio Briatore a fost suspendat pe viaţă din motorsport, aceste hotãrâri fiind luate de Consiliul Mondial al FIA, reunit, luni, la Paris, în cazul scandalului accidentului de la Marele Premiu al statului Singapore din 2008. De asemenea, fostul director tehnic Pat Symonds a fost suspendat pe o perioadă de cinci ani. Pilotul Nelson Piquet Jr. nu a primit nicio sancţiune, deoarece a ajutat la elucidarea cazului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici