Replica lui Gheorghe Hagi la comunicatul emis de Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul şi Academia Hagi, a publicat, vineri, un comunicat în replică la răspunsul Comisiei Tehnice a Federaţiei Române de Fotbal privind prezenţa jucătorilor echipei FC Viitorul şi Academiei Hagi la acţiunile loturilor naţionale.

1145 afișări
Imaginea articolului Replica lui Gheorghe Hagi la comunicatul emis de Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal

Replica lui Gheorghe Hagi la comunicatul emis de Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal

Potrivit datelor publicate vineri de către Federaţia Română de Fotbal, FC Viitorul a avut în medie 3 jucători titulari la fiecare meci al naţionalei României U21. Totodată, în ultimul an, la acţiunile selecţionatei Under 19 au participat 11 jucători legitimaţi la Academia Hagi plus încă doi care aparţin Academiei, dar sunt împrumutaţi. În privinţa minutelor jucate în ultimul an la nivel Under 19, în top trei se regăsesc doi fotbalişti de la Academia Hagi.

La 21 septembrie, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al clubului Viitorul Constanţa, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că jucătorii săi nu sunt promovaţi la loturile naţionale pentru a nu le creşte cota. Hagi a amintit faptul că Alexandru Mitriţă, Mihai Bălaşa, Cristian Manea, Florin Tănase şi Ianis Hagi nu au mai fost convocaţi la echipa naţională de tineret.

Redăm în integralitate răspunsul lui Gheorghe Hagi la comunicatul FRF:

"În comunicatul dat publicităţii în ziua de 22 septembrie, am prezentat unele situaţii grave legate de calitatea selecţiei de la loturile naţionale de juniori şi tineret. Nu am vorbit de statistică şi am sesizat probleme concrete de selecţie.

Un fost oficial din cadrul sectorului tehnic al FRF a afirmat că trebuie create “Alternative la Academia lui Hagi”. Ce înseamnă cuvântul “alternativă”? Vă rog să mi-l traduceţi voi.

Doar prin câteva exemple am vrut să demonstrez mass-mediei şi suporterilor din România că eu sunt cel atacat. Am făcut acest lucru tocmai pentru a nu se crea o imagine eronată că eu am atacat FRF, aşa cum s-a speculat.

1. Am sesizat selecţia care s-a făcut la loturile naţionale de tineret şi juniori prin dispariţia subită din circuit a unor jucători foarte competitivi (Mitriţă, Bălaşa, Manea, Tănase), iar despre fiecare dintre aceştia am argumentat în scrisoarea din 22 septembrie. Am făcut acest lucru pentru că s-a tot invocat că “aria de selecţie este redusă”.

2. Cele mai bune argumente în ceea ce priveşte “Alternativa la Academia lui Hagi” sunt cele două lucruri petrecute cu Ianis Hagi:

a) În urmă cu doi ani şi cu opt jucători de la Academia Hagi în echipă, România U17 (generaţia ‘98) s-a calificat la Turul de Elită după ce a învins cu 6-1 Danemarca. La Turul de Elită numărul jucătorilor din Academia Hagi s-a redus, iar directorul tehnic din acea perioadă a încercat să-l umilească pe Ianis.

b) Cu toate că Ianis Hagi a reuşit performanţe foarte mari pentru vârsta lui (la 17 ani declarat cel mai bun tânăr jucător din Liga I pe baza voturilor antrenorilor şi a căpitanilor de echipă) nu a obţinut până în acest moment nici măcar o Promovare la un lot naţional superior ca vârstă. Ianis merita şansa unei promovări pe care a avut-o orice alt jucător talentat din Academie sau de la alt club din ţară.

3. Tot ceea ce am transmis a fost în nume propriu. Obiectivul meu este să sprijin fotbalul românesc şi vreau să aibă rezultate, nu sunt contra FRF. Nu mă băgaţi în niciun fel de joc politic sau în vreo “barcă”. Nu mă simt în “barca” nimănui, doresc doar binele fotbalului românesc şi îmi asum tot ceea ce am spus pentru că am fost lider.

Voi apăra întotdeauna jucătorii valoroşi şi sunt ghidat de principii şi reguli. Orice tânăr talentat merită să fie ajutat, aşa cum am fost inclusiv eu. Pentru mine, sprijinul înseamnă Promovare.

Acum 18 ani am semnalat unele lucruri şi am fost judecat greşit, dar mi s-a dat dreptate peste ani. Nu vreau ca şi acum să se întâmple la fel.

Cred că acum m-am făcut înţeles. Este ultimul comunicat pe care îl dau pe această temă.

Cu deosebit respect, Gheorghe Hagi (manager tehnic FC Viitorul şi Academia Hagi)"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici