Reprizele de prelungiri în meciurile din competiţiile organizate de UEFA ar putea fi eliminate

Persoanele prezente la UEFA Elite Club Coaches Forum au discutat, miercuri, în cadrul unei întruniri care a avut loc la Nyon, despre posibilitatea renunţării la reprizele de prelungiri în meciurile desfăşurate sub egida forului continental, notează Mirror.

492 afișări
Imaginea articolului Reprizele de prelungiri în meciurile din competiţiile organizate de UEFA ar putea fi eliminate

Reprizele de prelungiri în meciurile din competiţiile organizate de UEFA ar putea fi eliminate

Dacă această schimbare va fi pusă în practică, meciurile din Liga Campionilor, Europa League şi Campionatul European se vor decide la loviturile de departajare în cazurile în care scorul va fi egal după cele 90 de minute regulamentare.

Sir Alex Ferguson, cel care a prezidat UEFA Elite Club Coaches Forum, este unul dintre oamenii care susţine această idee. "Nu cred că îi place cuiva să urmărească un meci în care jucătorii se plimbă pe teren în reprizele de prelungiri. Întotdeauna am considerat că trecerea directă la executarea penalty-urilor ar fi cel mai bun lucru în caz de egalitate. Aţi văzut în finala Champions League jucători mergând pe teren", a declarat Ferguson, citat de Mirror.

Ionuţ Lupescu, directorul Comisiei Tehnice a UEFA a precizat că au existat şi voci care s-au opus acestei propuneri. "Anumiţi antrenori au fost de acord, alţii au considerat că ar fi în avantajul echipelor mai mici să se continue cu reprizele de prelungiri. Un lucru este însă sigur: în fotbalul modern, jucătorii au foarte multe partide de disputat şi aşa s-a născut întrebarea dacă nu cumva am putea renunţa la reprizele de prelungiri", a precizat Lupescu.

În Copa Libertadores, echivalentul sud-american al Ligii Campionilor, nu există reprize de prelungiri, învingătoarele din fazele eliminatorii fiind stabilite la loviturile de la 11 metri în caz de egalitate după 90 de minute.

Miercuri, 31 august, la Nyon (Elveţia), au fost prezenţi următorii antrenori: Carlo Ancelotti (Bayern Munchen), Mircea Lucescu (Zenit), Rafael Benitez (Newcastle United), Jose Mourinho (Manchester United), Arsene Wenger (Arsenal), Unai Emery (Paris Saint-Germain), Luis Enrique (FC Barcelona), Dieter Hecking (VfL Wolfsburg), Zinedine Zidane (Real Madrid), Rui Vitoria (Benfica), Massimiliano Allegri (Juventus), Hein Vanhaezebrouck (Gent), Sergey Rebrov (Dinamo Kiev).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici