„Revizionismul nu este acceptat în fotbal” – comunicat FRF, după meciul România-Kosovo 2-0

Federaţia Română de Fotbal a luat poziţie în urma evenimentelor de la meciul România – Kosovo, întrerupt marţi seara din cauza unor mesaje cu tentă politică afişate de o grupare de suporteri români. FRF a condamnat gestul într-un comunicat dat publicităţii marţi noaptea.

2179 afișări
Imaginea articolului „Revizionismul nu este acceptat în fotbal” – comunicat FRF, după meciul România-Kosovo 2-0

Sursa foto: Mediafax Foto

România a învins Kosovo cu 2-0, în preliminariile pentru calificarea la Euro 2024, însă spectacolul sportiv a fost afectat de manifestările unui grup de suporteri care au aruncat cu torţe la marginea terenului şi au afişat două bannere cu mesajele „Basarabia e România” şi „Kosovo e Serbia”.

Aceste manifestări au dus la întreruperea meciului timp de mai mult de 40 de minute. După meci, FRF a dat publicităţii următorul comunicat, cu titlul „Victoria împotriva Kosovo a fost insuflată de suporterii Naţionalei, în ciuda huliganilor!”:

„Federaţia Română de Fotbal dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la Peluza Sud care a dus la întreruperea meciului de aseară, dintre România şi Kosovo, de pe Arena Naţională. Reiterăm în primul rând principiul după care este guvernat fotbalul în România, şi anume neamestecul politicului în actul sportiv.

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane.

Toate acestea s-au înregistrat în tribunele Arenei Naţionale de un grup restrâns de aşa-zişi suporteri, afectând desfăşurarea normală a meciului şi, implicit, starea de spirit a tricolorilor. Actele de huliganism au fost dezavuate de restul spectatorilor din stadion, care au fost privaţi de un spectacol fotbalistic pe care şi l-au dorit şi pentru care au plătit bilet.

FRF regretă experienţa nefastă pe care a trăit-o majoritatea spectatorilor şi le mulţumeşte totodată pentru fantastica susţinere pe care au oferit-o tricolorilor în partea a doua a meciului, conducându-i spre o dramatică victorie!”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici