Rezultate şi clasament final în grupa A, a României, la Jocurile Olimpice

Naţionala de handbal feminin a României a încheiat grupa A pe locul doi, după Norvegia, dar înaintea echipelor Chinei, Franţei, Kazahstan şi Angola.

28 afișări
Imaginea articolului Rezultate şi clasament final în grupa A, a României, la Jocurile Olimpice

Rezultate şi clasament final în grupa A, a României, la Jocurile Olimpice (Imagine: Mediafax Foto)

Rezultatele de duminică ale grupei A de la Jocurile Olimpice au stabilit şi ierarhia finală înaintea fazei sferturilor. În primul meci al zilei Kazahstan şi Angola au remizat, 24-24 (16-14), după care Norvegia a dispus de România, alimită, scor 24-23 (12-11), asigurându-şi prin această victorie postura de lider al grupei. În ultima confruntare din grupa A, Franţa a cedat în faţa Chinei, cu scorul de 18-21 (10-9).

Clasamentul final al grupei A este următorul:

1. Norvegia 10 puncte

2. România 8 puncte

3. China 4 puncte

4. Franţa 4 puncte

5. Kazahstan 3 puncte

6. Angola 1 punct.

În sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice se va juca, marţi, după următorul program, meciurile fiind eliminatorii: locul 1 grupa A (Norvegia) cu locul 4 grupa B (Suedia), locul 3 din grupa B cu locul 2 grupa A (România), locul 3 din grupa A (Franţa) cu locul 2 grupa B şi locul 1 grupa B cu locul 4 grupa A (Kazahstan). Până la ora transmiterii acestei ştiri, în grupa B s-a jucat doar partida Suedia-Brazilia, scor 25-22 (14-11), care a asigurat Suediei locul patru. Ultimele două partide, între Rusia-Germania şi Ungaria-Coreea de Sud, vor stabili ierarhia finală a grupei B. Echipele clasate pe locurile 5-6 în fiecare grupă vor disputa meciuri de clasament.

Semifinalele şi jocurile de clasament sunt programate pentru 21 august, iar finalele pentru medalii, în 23 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici