Rică Răducanu despre golul primit de Tătăruşanu: Aia era minge de scos cu capul

Fostul portar al echipei Rapid şi al reprezentativei României, Rică Răducanu, a declarat vineri, agenţiei MEDIAFAX, că la faza golului înscris de Ola John în meciul Steaua - Twente, Ciprian Tătăruşanu ar fi trebuit să fie pe linia porţii şi să respingă mingea cu capul.

315 afișări
Imaginea articolului Rică Răducanu despre golul primit de Tătăruşanu: Aia era minge de scos cu capul

Rică Răducanu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

"Dacă dormea în poartă cum a zis Gigi, atunci Tătăruşanu era pe linia porţii şi o respingea cu capul. Asta e tăticu', aia era minge de scos cu capul, că el e înalt. A greşit, şi am văzut că mai are din astea, iese mult şi des din poartă. Nu se aştepta nici el să i-o dea olandezul ăla aşa. Dar nu e voie tăticu', e ruşinos la înălţimea lui să ia gol din scăriţă. S-a văzut urât. Iar la portar orice se vede urât. A ieşit anapoda, el trebuia să aştepte pentru că adversarul avea oameni lângă el. Dar ăla l-a văzut că a făcut pasul la şase metri şi l-a lobat. Asta e, s-a eliminat singur la faza aia", a spus fostul portar.

Rică Răducanu susţine că Tătăruşanu nu este cel mai bun portar din Liga I şi afirmă că el nu a luat niciodată un asemenea gol. "Tătăruşanu nu e cel mai bun portar din Liga I. Poate e cel mai înalt, dar nu şi cel mai bun. El şi la centrări am văzut că iese rău. Nu ştiu ce antrenor face cu el pregătire, dar dacă vede că are probleme la capitolul ăsta să insiste, să exerseze. Tătăruşanu e bun la plonjoane, e lung şi se trânteşte. Dar acum se joacă pe sus, nu e ca pe timpul meu. Şi eu ieşeam din poartă, dar eu nu am păţit niciodată aşa ceva. N-aveam cum să iau eu gol aşa. Păi dacă se întâmpla să fiu ieşit, păi dădeam jos şi vreo trei inşi de la ăia. Dacă eram la mijlocul terenului şi ăla o loba peste mine, fugeam după ea şi o prindeam. Dar eu aveam picioare ca lumea. Tătăruşanu mi se pare că nu e lucrat. Parcă n-are muşchii dezvoltaţi suficient, are picioare subţiri aşa. Şi din cauza asta n-are forţă în picioare, nu poate să sară mult. Are şi altă conformaţie decât mine sau Duckadam", a adăugat Răducanu.

Fostul internaţional a menţionat că atunci când greşea îi cinstea pe colegi cu câte o bere, dar pentru Tătăruşanu e mai greu acum deoarece primele de victorie sunt mult mai mari. "Din păcate sunt bani mulţi în joc acuma. Ca portar te judecă lumea, dar mai rău e că te judecă ăia din echipa ta. Şi sunt bani, că pe vremea mea se juca pe 300 de lei, eu le dădeam o bere şi le închideam gura, dar el nu ştiu ce face. E şi el om până la urmă, a greşit şi sigur n-a dormit azi noapte deloc", a precizat el.

În locul lui Ilie Stan, Rică Răducanu i-ar fi dat mai multe şanse lui Răzvan Stanca, al doilea portar din lotul echipei Steaua. "Eu nu îl băgam pe Tătăruşanu în poartă, că a mai făcut greşeli. Eu îl încercam pe Stanca. Mergeam cu Stanca, îl cunosc destul de bine. E portar bun, ştie. Eu zic că antrenorul ar trebui să-l mai încerce şi pe el", a explicat Răducanu.

Branko Grahovac şi Vytautas Cerniauskas sunt portarii preferaţi din Liga I ai lui Răducanu. "Mie îmi place cel mai mult de ăla de la Galaţi (n.r. - Branko Grahovac) şi ăla de la Vaslui (n.r. - Vytautas Cerniauskas), dar văd că nu prea îl mai bagă. La naţională nu prea avem, poate Bălgrădean de la Dinamo, dar trebuie şi el să aibă mai multe meciuri. Asta e, nu prea avem portari, cum nu avem nici în atac şi nici la mijloc. Nu vezi că în campionat tot Dănciulescu şi Niculescu dau goluri?", a mai spus Rică Răducanu.

Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă joi, pe teren propriu, cu 1-0 (0-0), de formaţia olandeză Twente Enschede, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, disputată pe Arena Naţională. Unicul gol al partidei a fost marcat de Ola John, în minutul 53, cu un lob de la 17 metri peste portarul Ciprian Tătăruşanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici