Richard Gasquet joacă al 19-lea Roland Garros: „Sunt încă motivat să dau tot ce am mai bun”

Jucătorul francez de tenis Richard Gasquet şi-a început cariera profesionistă în 2002, devenind cel mai tânăr câştigător al unui meci în circuitul profesionist de la înfiinţarea circuitului ATP în 1990, calificându-se şi obţinând o victorie pe tabloul principal la Monte Carlo la vârsta de 15 ani.

108 afișări
Imaginea articolului Richard Gasquet joacă al 19-lea Roland Garros: „Sunt încă motivat să dau tot ce am mai bun”

FOTO ATP Tour

După mai mult de 20 de ani, el deţine un record de 573 victorii si 355 înfrângeri, fiind unul dintre veteranii jocului. Cele 573 de victorii reprezintă un record pentru un jucător francez în Era Open şi l-au ajutat să obţină 15 titluri la nivel de turneu şi să fie prezent în alte 17 finale.

Dar, jucătorul în vârstă de 35 de ani este realist cu privire la faptul că nu va mai putea furniza cel mai bun tenis al său.

„Să mai joc cel mai bun tenis al meu ar fi dificil", a spus el, intervievat de ATPTour.com, la Indian Wells. „Am fost numărul 7 în lume. Mi-ar fi foarte greu să revin în Top 10, chiar şi în Top 20. Dar vreau doar să mă bucur, să fiu bun pe teren... să am putere, să nu am accidentări".

Gasquet va începe Roland Garros de pe locul 70 în clasamentul ATP şi nu a mai fost în Top 50 de mai bine de un an. El a fost ultima dată în Top 30 în 2019 şi a atins maximul carierei sale, locul 7, în 2007.

Deşi nu se aşteaptă să revină la acea poziţie, el şi-a dovedit capacitatea de a învinge jucători de top.

Francezul va debuta la Roland Garros după cel mai bun rezultat la un turneu în sezonul 2022 - o semifinală la Geneva. Gasquet l-a învins pe Daniil Medvedev în două seturi, în drumul său spre sferturi, obţinând a doua victorie din cariera sa împotriva unui adversar de top doi (l-a învins pe Roger Federer, pe atunci numărul 1 mondial, într-un tie-break în setul trei la Roma, în 2011).

„Bineînţeles că sunt sigur că pot câştiga multe meciuri mari", a spus el. „Am făcut-o împotriva unor jucători de top, chiar Top 10, câştigând meciuri grele şi jucând bine. Dar anul acesta împlinesc 36 de ani, aşa că devine din ce în ce mai dificil. Vreau doar să mă bucur şi să fac tot ce pot pentru a merge mai departe."

Semifinalist de trei ori în turnee de Grand Slam, Gasquet a ajuns în 2022 în patru sferturi de finală în circuitul ATP, dintre care trei pe zgură. Pe lângă victoria în faţa lui Medvedev, el are trei victorii în Top 40 în acest an, învingându-i pe Ugo Humbert în evenimente consecutive (Australian Open şi Montpellier) şi pe Tommy Paul la Estoril. De asemenea, la Marsilia, l-a învins pe Andrey Rublev, viitorul campion şi numărul 7 mondial, într-un tie-break în setul al treilea.

Francezul s-a străduit să joace un tenis mai agresiv pentru a rămâne competitiv.

„Încerc să îmi dezvolt jocul pentru a juca mai ofensiv. Uneori nu este atât de uşor", a declarat el. „De asemenea, încerc să servesc mai bine. Cred că serviciul este cheia tenisului."

Gasquet îl va înfrunta pe sud-africanul Lloyd Harris în primul tur de la Roland Garros şi l-ar putea întâlni pe Carlos Alcaraz, în vârstă de 19 ani, în turul al treilea. Tânărul spaniol l-a învins în finala de la Umag, în iulie anul trecut, obţinând primul său titlu în circuitul ATP.

Doi colegi din generaţia celor peste 30 de ani rămân printre favoriţii la câştigarea titlului de simplu masculin din acest an la Paris: campionul în exerciţiu Novak Djokovic şi Rafael Nadal, de 13 ori campion.

„Bineînţeles că este o sursă de inspiraţie, dar nimeni nu se poate compara cu Nadal, cu Federer", a declarat Gasquet, discutând despre succesul recent al contemporanilor săi.

”Aceştia sunt cei mai buni jucători din istoria tenisului, aşa că este foarte greu pentru mine să mă compar cu acest tip de jucători".

Obiectivele lui Gasquet, pentru turneul major al ţării de origine sunt simple. La al 19-lea său Roland Garros, el nu caută neapărat să îşi îmbunătăţească cea mai bună evoluţie a sa, care este un sfert de finală în 2016.

„Doar să joc cât mai bine, să mă distrez pe teren, să simt nişte lucruri grozave pe teren - mai ales în turnee mari precum Roland Garros, etape mari", a spus Gasquet despre obiectivele sale de final de carieră.

„Sunt încă motivat să joc... Sunt încă motivat să dau tot ce am mai bun pentru a fi încă în top."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici