Ridzi s-a întâlnit cu Morariu şi Bellu

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu şi cu fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Bellu.

10 afișări
Imaginea articolului Ridzi s-a întâlnit cu Morariu şi Bellu

Ridzi s-a întâlnit cu Morariu şi Bellu (Imagine: Mediafax Foto)

"Această primă abordare a fost extrem de satisfăcătoare. Am vorbit despre finanţarea federaţiilor, despre FOTE din 2013, despre bugetul COSR şi despre anumite modificări în ceea ce priveşte motivaţia privatului de a investi în sport. Am mai vorbit şi despre detalii cum ar fi organizarea festivităţilor de premiere a celor mai buni sportivi pe anul 2008", a declarat preşedintele COSR.

Morariu a adăugat că speră să contribuie la modificările legislative necesare pentru sportul românesc. "Caut avantaje pentru federaţii. Din acest punct de vedere sper ca înfiinţarea ministerului să fie un lucru pozitiv, având în vedere că va fi un ministru aşezat la masa guvernului. Doamna ministru mi s-a părut foarte motivată pentru sport şi sper să impulsioneze acest minister şi să impulsioneze modificările atât de necesare în contextul sportiv din România. Oricum, problemele în sport sunt mult mai profunde şi este nevoie de timp pentru a forma un campion olimpic", a afirmat preşedintele COSR.

Octavian Morariu este de părere că fostul preşedinte ANS va rămâne în funcţia de secretar de stat în cadrul MTS. "A participat şi domnul Bellu la întâlnirea de astăzi şi am înţeles că va rămâne. Nu văd de ce ar fi participat şi el la această întâlnire, dacă nu ar fi o continuitate, ceea ce este un lucru foarte bun".

Monica Iacob-Ridzi a fost instalată, marţi, 23 decembrie 2008, în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

MTS s-a desfiinţat în anul 2003, când a fost necesară micşorarea numărul de ministere, în conformitate cu criteriile de aderare la Uniunea Europeană. În locul MTS a fost înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport (ANS), instituţie ce a fost condusă în ultimii doi ani de Octavian Bellu.

După numirea sa în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a declarat că ar dori să îl păstreze pe Octavian Bellu în funcţia de secretar de stat pe probleme de sport. Pentru funcţia de secretar de stat pe probleme de tineret în cadrul MTS se vehiculează numele fostului deputat PSD, Răzvan Bobeanu.

În Monitorul Oficial, din 24 decembrie, se precizează că Guvernul României a adoptat "Ordonanţa de Urgenţă pentru stabilirea unor măsuri de reorganizare a administraţiei publice centrale", care, la articolul 16 se referă la înfiinţarea Ministerului Tineretului şi Sportului: "Se înfiinţează Ministerul Tineretului şi Sportului prin comasarea Autorităţii Naţionale pentru Tineret cu Agenţia Naţională pentru Sport, instituţii publice care se desfiinţează". Surse oficiale susţin că în această perioadă au apărut o sumedenie de probleme organizatorice dat de faptul că ANS s-a desfiinţat şi încă nu a fost promulgată HG prin care se înfiinţează MTS.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici