Ridzi: Vrem să organizăm un meci pentru Bute în România

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a declarat, joi, după o întâlnire cu campionul modial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, şi cu preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, că încearcă să organizeze pentru pugilist un meci în România.

16 afișări
Imaginea articolului Ridzi: Vrem să organizăm un meci pentru Bute în România

Ridzi: Vrem să organizăm un meci pentru Bute în România (Imagine: Mediafax Foto)

"Noi ne vom lupta pentru a-i acorda tot sprijinul lui Lucian şi să putem face în aşa fel încât să ne bucurăm şi în România de aceste performanţe. Tocmai de aceea ne-am gândit să facem posibilă organizarea unui meci aici. Sper să reuşim acest lucru în acest an şi am convingerea că împreună vom găsi soluţii pentru a-l putea privi aici, în România, boxând la el acasă. Cred că şi el ar fi mândru de acest lucru", a spus Monica Iacob-Ridzi.

Monica Iacob-Ridzi i-a oferit lui Lucian Bute o plachetă la întâlnirea pe care au avut-o, ministrul Tineretului şi Sportului primind din partea lui Rudel Obreja un fanion cu însemnele Federaţiei Române de Box.

Ministrul Tineretului şi Sportului a precizat că l-a cunoscut pe Lucian Bute înainte ca el să devină campionul modial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF. "De când am văzut prima victorie în ring mi-am dat seama că Lucian va fi un sportiv emblematic. L-am întâlnit înainte ca eu să ajung ministru şi mă bucur că am din nou ocazia să-l felicit pentru performanţa pe care a obţinut-o. Această performanţă ne face pe toţi să fim mândri. Cred că orice român se bucură când vede că un sportiv are astfel de rezultate şi nu de puţine ori el ne-a făcut să fim mândri că suntem români", a mai spus Ridzi.

Monica Iacob-Ridzi se consideră o luptătoare precum Lucian Bute în ring când a negociat bugetul MTS. "Nu vreau să mă laud, dar şi eu am fost o luptătoare. M-am luptat să avem un buget suficient pentru ca boxul să nu sufere şi cred că domnul Obreja vă poate confirma acest lucru. Pentru prima dată avem un buget suficient care să ne permită finanţarea federaţiilor, cel puţin la un nivel la care să ne permită să nu avem nicio întrerupere în activitatea sportivilor de performanţă. Bugetul ne permite să asigurăm pregătirea sportivilor pentru acest an şi toate federaţiile au primit mai mulţi bani decât anul trecut", a menţionat ea.

Ea îşi doreşte să reînfiinţeze unele competiţii pentru a atrage tinerii spre sport. "Împreună cu domnul Obreja am pus la punct un proiect prin care să atragem cât mai mulţi tineri spre sportul de performanţă, spre box, vrem să-i atragem din toate zonele din ţară, vrem să reînviem acele competiţii care erau cândva, «Cupa Satelor». Vrem să avem cât mai mulţi copii care peste ani să ajungă la performanţa lui Lucian Bute. Să avem un nou Lucian Bute şi trebuie să ne gândim la viitorul pe termen lung, iar pe termen scurt şi mediu sunt convinsă că Lucian ne va bucura cu victoriile pe care le va mai obţine", a concluzionat Monica Iacob-Ridzi.

Lucian Bute ar fi încântat să evolueze din nou în România, de această dată din postura de campion mondial. "Într-adevăr eu am mai boxat în 2005 în România. Atunci nu eram campion mondial, eram la al nouălea meci din cariera de profesionist. A fost un meci disputat la Galaţi. Acum, pentru că sunt campion mondial şi aş avea posibilitatea să-mi apăr centura în faţa României, ar fi un lucru extraordinar pentru mine. Îmi doresc acest lucru, dar cum au spus şi domnul Obreja şi doamna ministru, se fac eforturi pentru ca în acest an să se poată organiza acest eveniment aici", a spus Bute.

Bute consideră că abia în 2010 ar putea avea loc un meci pentru unificarea centurilor.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a explicat că anul acesta este poate ultimul în care Lucian Bute ar putea boxa în România.

Pugilistul român Lucian Bute şi-a apărat pentru a treia oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, la 14 martie 2009, după ce l-a învins prin KO tehnic pe columbianul Fulgencio Zuniga, în runda a patra a unui meci desfăşurat la Montreal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici