Rinat Ahmetov reacţionează la scandalul stârnit de Luiz Adriano: Gestul lui e inacceptabil

Patronul clubului Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, a declarat, luni, că gestul atacantului brazilian Luiz Adriano, care a marcat un gol controversat în meciul cu formaţia daneză FC Nordsjaelland, este inacceptabil.

275 afișări
Imaginea articolului Rinat Ahmetov reacţionează la scandalul stârnit de Luiz Adriano: Gestul lui e inacceptabil

Rinat Ahmetov (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Vreau să declar public că toţi oamenii din club sunt dezamăgiţi de acel episod. Este un gest inacceptabil şi care nu reprezintă clubul Şahtior Doneţk. Un astfel de lucru nu se va mai întâmpla. Vom accepta orice fel de sancţiune", a spus Ahmetov, citat de site-ul calciomercato.com.

UEFA a anunţat, săptămâna trecută, că a deschis o procedură disciplinară împotriva brazilianului Luiz Adriano, de la Şahtior Doneţk, pentru un gol controversat marcat la meciul cu danezii de la FC Nordsjaelland, din Liga Campionilor.

În prima repriză, la scorul de 1-0 pentru Nordsjaelland, arbitrul francez Antony Gautier a oprit meciul pentru că un jucător al gazdelor era accidentat pe teren. Partida s-a reluat cu o minge de arbitru, centralul i-a oferit balonul lui Willian de la Şahtior, care a trimis-o spre portarul echipei Nordsjaelland. Luiz Adriano a interceptat mingea şi a marcat, sub privirile uimite ale danezilor, care nu au reacţionat. Apoi gazdele au protestat vehement, dar arbitrul a validat golul. La două minute după această fază, Nordsjaelland a înscris pentru 2-1, beneficiind de marcajul lejer al fotbaliştilor lui Mircea Lucescu.

Presa internaţională a acuzat echipa Şahtior de lipsă de fair-play pentru primul gol înscris de Luiz Adriano, considerat a fi unul "ruşinos".

Formaţia ucraineană Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în urma victoriei, scor 5-2, obţinută în deplasare, în partida cu danezii de la FC Nordsjaelland, în etapa a V-a a Grupei E a competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici