RIO 2016- Ana Maria Popescu (Brânză), învinsă în optimile de la spadă individual: "Nu este loc şi nici timp de regrete"

Ana Maria Popescu a părăsit competiţia individuală de spadă feminin în faza optimilor de finală, unde a fost învinsă de Injeong Choi, din Coreea de Sud, iar la finalul partidei, sportiva din România a declarat că nu este timp de regrete şi speră în cucerirea unei medalii olimpice la echipe.

2201 afișări
Imaginea articolului RIO 2016- Ana Maria Popescu (Brânză), învinsă în optimile de la spadă individual: "Nu este loc şi nici timp de regrete"

RIO 2016- Ana Maria Popescu, învinsă în optimile de la spadă individual: "Nu este loc şi nici timp de regrete"

Delegaţia tricoloră a avut aşteptări mari de la concursul de spadă individual, unde România a mizat pe trei fete, Simona Gherman, Ana Maria Popescu şi Simona Pop. Toate sportivele erau obişnuite cu competiţiile mari, primele două chiar cele mai bune sportive la Campionatul European în această vară, după ce au făcut finală la Torun.

Dar nu a fost să fie ziua lor. Din contră, a fost un concurs sub aşteptări, în condiţiile în care nicio reprezentantă nu a trecut de optimile de finală. Ba mai mult, Simona Pop şi Simona Gherman au părăsit întrecerile după primul meci.

Ana Maria Popescu a debutat cu o victorie clară, 15-8 cu Auriane Mallo (Franţa) în turul 2, dar a cedat apoi cu acelaşi scor în faţa sud-coreencei Injeong Choi, sportivă în faţa căreia nu a câştigat niciun meci.

”Orice aş spune acum sună a clişeu... În scrimă sunt zile şi Ziua... aceea în care simţi că nimic nu te poate atinge. Ei bine, aşa a fost la început, până am dat cu capul in 'marele zid coreean'. Nu este loc şi nici timp de regrete! Inutil să mă gândesc la ce aş fi putut să fac în plus. Un lucru e cert, nu o bătusem niciodată pe Choi până acum şi se pare că nici azi nu am găsit 'cheia succesului'. Vreau doar să vă asigur că suntem bine şi la fel de unite! Mai avem patru zile la dispoziţie pentru a pregăti meciurile pe echipe! Vă mulţumim pentru toate gândurile bune şi apreciem că sunteţi lângă noi indiferent de rezultate”, a fost mesajul spadasinei Ana Maria Popescu, după concurs.

Titlul olimpic a ajuns până la urmă în Ungaria, la Emese Szasz, după 15-13 cu italianca Fiamingo în finală.

Spada feminină mai are o şansă să câştige o medalie la Jocurile Olimpice, în concursul pe echipe ce va avea loc peste patru zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici