RIO 2016: Atletul Usain Bolt a câştigat finala la 200 de metri, dar fără record mondial sau olimpic: ”Nu sunt pe deplin mulţumit, dar..”

Atletul jamaican Usain Bolt a câştigat, vineri, finala probei de 200 de metri din cadrul Jocurilor de la Rio de Janeiro, Brazilia. Bolt şi-a trecut în palmares a opta medalie olimpică de aur, dar nu a înregistrat un record mondial sau olimpic, aşa cum îşi propusese.

1655 afișări
Imaginea articolului RIO 2016: Atletul Usain Bolt a câştigat finala la 200 de metri, dar fără record mondial sau olimpic: ”Nu sunt pe deplin mulţumit, dar..”

RIO 2016: Atletul Usain Bolt a câştigat finala la 200 de metri, dar fără record mondial sau olimpic: ”Nu sunt pe deplin mulţumit, dar..”

Bolt a fost cronometrat cu 19.78 secunde. Medalia de argint i-a revenit canadianului Andre De Grasse (20.02 secunde), iar bronzul a fost cucerit de către francezul Christophe Lemaitre (20.12 secunde).

Jamaicanul în vârstă de 29 de ani a obţinut al doilea său titlu olimpic în Brazilia, după cel de la 100 de metri, şi rămâne cu recordul mondial la 200 de metri (19 secunde şi 19 sutimi, în 2009).

"Nu mai trebuie să dovedesc ceva. Ce altceva mai pot face pentru a arăta că sunt cel mai bun? Încerc să fac parte din acea listă a celor mari, alături de Muhammad Ali şi de Pele. Pentru asta am muncit în toţi aceşti ani, să devin o legendă. Am demonstrat lumii că poţi reuşi în sport fiind curat, hotărât şi muncind din greu. Am adus entuziasm acestui sport şi am convins oameni să urmărească atletismul.

Ştiam că va fi greu să dobor recordurile. Când am ieşit din viraj, picioarele mi-au transmis că nu pot alerga mai rapid. Asta e, îmbătrânesc. Nu sunt pe deplin mulţumit, dar sunt bucuros că am câştigat aurul", a declarat Bolt după cursă, citat de Reuters.

Usain Bolt a ajuns, astfel, la 8 titluri olimpice, la unul distanţă de recordul deţinut de Paavo Nurmi şi Carl Lewis. Atletul jamaican îl poate egala în finala la 4x100metri, care va avea loc sâmbătă, 20 august, de la 04:35, ora României.

Totodată, este a treia medalie de aur consecutivă pentru Bolt în proba de 200 de metri. Jamaicanul rămâne în cursa pentru aşa-numita "triplă triplă", după victoriile de la Jocurile Olimpice din 2008 (Beijing) şi 2012 (Londra) la 100 m, 200 m şi 4x100 m.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici