Risc însemnat de producere a unor avalanşe în Argeş. Toate traseele montane rămân închise

Salvamontiştii din Argeş îi avertizează pe turişti că, în această perioadă, există un risc însemnat de producere a unor avalanşe pe toate trasele montane din judeţ, la altitudini mari pericolul fiind cotat la 4, pe o scară de la 1 la 5, în care 5 reprezintă riscul maxim.

59 afișări
Imaginea articolului Risc însemnat de producere a unor avalanşe în Argeş. Toate traseele montane rămân închise

Risc însemnat de producere a unor avalanşe în Argeş. Toate traseele montane rămân închise (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unei informări date publicităţii, vineri, de Salvamont Argeş, toate traseele montane din acest judeţ sunt şi rămân închise în această perioadă, întrucât există un risc ridicat de producere a unor avalanşe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, pericolul de avalanşă este de 4, pe o scară de la 1 la 5, la altitudini de peste 2.000 de metri, în timp ce la înălţimi cuprinse între 1.600 şi 2.000 de metri riscul de producere a unor avalanşe este cotat la 3.

În unele zone din munţi, grosimea stratului de zăpadă este chiar cu zeci de centimetri mai mare decât săptămâna trecută.

Salvamontiştii argeşeni îi sfătuiesc pe turiştii care îşi vor petrece sfârşitul de săptămână la munte să nu urce pe trasele închise, iar în cazul în care îşi programează drumeţii montane să ţină cont de ora la care se întunecă, astfel încât să nu îi prindă noaptea pe munte.

De asemenea, turiştii trebuie să aibă echipament de iarnă, iar celor care urcă pe munte cu autovehiculele li se recomandă să nu parcheze la baza pantelor mari, încărcate cu zăpadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici