Robert Kubica a pilotat o maşină din Campionatul Mondial de raliuri

Pilotul polonez de Formula 1 Robert Kubica, rănit grav într-un accident în februarie 2011, a condus o maşină Fiesta RS cu care echipa Ford concurează în Campionatul Mondial de raliuri, în cadrul unei şedinţe secrete.

98 afișări
Imaginea articolului Robert Kubica a pilotat o maşină din Campionatul Mondial de raliuri

Robert Kubica (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa Ford nu a comentat informaţiile care au început să circule săptămâna trecută, la Raliul Germaniei. Directorul tehnic al team-ului de raliuri, Christian Loriaux, a vorbit, fără să ofere nume, despre un pilot foarte expeimentat, care a făcut "o treabă foarte bună" alături de titularii Jari-Matti Latvala şi Petter Solberg.

Această şedinţă secretă s-a desfăşurat pe Circuit des Ecuyers, aproape de Reims (Franţa), şi Kubica ar fi pilotat maşina Fiesta RS cel puţin o zi, stabilind timpi foarte buni, în comparaţie cu cei reuşiţi de Latvala şi Solberg, potrivit unei surse citate de Autosport.

Pista de 3,5 kiolometri, situată într-un parc de 50 de hectare, oferă garanţii de securitate superioare unui drum asfaltat, fiind închisă circulaţiei. Aici a testat Ford pneurile Michelin, în vederea raliurilor pe asfalt din finalul sezonului (Germania, Franţa şi Catalunya).

După accidentul suferit la un raliu în Italia, în 6 februarie 2011, Kubica a fost supus la numeroase operaţii şi la un program intensiv de recuperare, graţie cărora fostul pilot al echipei Lotus-Renault poate merge fără ajutor şi îşi poate mişca mâna şi cotul drepte, rănite grav cu acel prilej. Revenirea sa în Formula 1 rămâne o ipoteză, fiind mai probabilă o trecere a polonezului în Campionatul Mondial de raliuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici