Roland Garros: Alexandra Dulgheru a ratat calificarea în optimi

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru, cap de serie numărul 31, a ratat calificarea în optimi la turneul de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului, fiind învinsă, vineri, în turul trei, de sportiva daneză Caroline Wozniacki (Danemarca), cap de serie numărul 3.

14 afișări
Imaginea articolului Roland Garros: Alexandra Dulgheru a ratat calificarea în optimi

Roland Garros: Alexandra Dulgheru a ratat calificarea în optimi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wozniacki s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 46 de minute.

Alexandra Dulgheru a început partida cu un game câştigat pe serviciul adversarei şi şi-a păstrat avantajul de două game-uri până la 3-1, când a avut şansa să facă 4-1, tot pe serviciul lui Wozniacki. După ratarea şansei de a duce scorul la 4-1, Dulgheru a cedat cinci game-uri la rând, iar după 49 de minute, sportiva daneză avea să se impună cu scorul de 6-3, chiar dacă Dulgheru a salvat două mingi de set şi a avut şansa de a se apropia la 5-4.

În primul set, Dulgheru a plătit tribut şi primului serviciu, care a fost de doar 45 la sută, faţă de cel al adversarei sale, 71 la sută. De asemenea, Dulgheru a abuzat de scurte pe serviciul doi al lui Wozniacki, care nu i-au intrat nici măcar o dată.

În setul doi, Dulgheru a reuşit să oprească seria de cinci game-uri consecutive câştigate de Wozniacki şi a câştigat pe propriul serviciu. La scorul de 2-1, în favoarea sa, Dulgheru a câştigat pe serviciul favoritei numărul trei.

La scorul de 4-2 şi avantaj pentru Wozniacki, Dulgheru a reuşit să câştige cel mai lung schimb de mingi, 41, după care s-a prăbuşit pe teren epuizată. Însă, Alexandra Dulgheru avea să piardă în cele din urmă game-ul.

La fel ca în primul set, Dulgheru nu a reuşit să îşi păstreze avantajul până la finalul setului, cedând patru game-uri la rând şi implicit partida. Wozniacki a câştigat şi cel de-al doilea set la capătul a 58 de minute.

Caroline Wozniacki a stopat astfel seria de şapte victorii consecutive ale româncei, socotindu-le şi pe cele cinci meciuri câştigate la turneul adjudecat săptămâna trecută, la Varşovia.

La Roland Garros, Dulgheru a participat la cel de-al treilea turneu de Grand Slam din carieră, după ce a evoluat în 2009 la US Open şi, anul acesta, la Australian Open, dar ea nu trecut de turul întâi la aceste două competiţii.

Pentru participarea la turneul parizian, Dulgheru va primi un cec în valoare de 42.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici