România a câştigat aur şi bronz la Campionatul European de Judo pentru cadeţi

Lotul mixt al ţării noastre a învins echipa Franţei şi a câştigat medalia de bronz. La individual, sportivii români au obţinut o medalie de aur şi 3 de bronz la Campionatele Europene pentru cadeţi U18 ce au avut loc în Bosnia, Sarajevo în perioada 28 iunie - 1 iulie.

296 afișări
Imaginea articolului România a câştigat aur şi bronz la Campionatul European de Judo pentru cadeţi

România a câştigat aur şi bronz la Campionatul European de Judo

Hagianu Barbara Giorgia la categoria 40 kg a obţinut aurul, iar Sulca Adrian (73 kg), Pasca Alexandra (52 kg) şi Creţ Alex (81 kg) au luat bronzul.

Despre importanţa victoriilor obţinute de sportivii români a vorbit Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă:

"Este o victorie absolut excepţională, vorbim de tineri de 17-18 ani, asta înseamnă cadeţii, o vârstă la care se poate câştiga şi un campionat mondial, olimpiadă, s-a întâmplat asta. Performanţa lor este cu atât mai mare cu cât astăzi, spre exemplu, au bătut Belarusul, în primul meci cu 5 - 3, o echipă foarte puternică, apoi au bătut Ucraina cu 5-2, şi apoi, în semifinale au cedat la limită, în ultimul meci, cu Rusia. Rusia, care, probabil că în acest moment a câştigat Campionatul European. Finala mică pentru bronz, copiii noştri, au câştigat-o cu 5 la 4 cu Franţa, atenţie, după ce Franţa învinsense în meciul anterior cu 8 la 0 Germania", a spus Cozmin Guşă.

Preşedintele Federaţiei Române de Judo a mai vorbit despre diferenţele uriaşe de buget dintre România şi alte ţări participante.

"Franţa are circa 800.000 de judocani, Germania are peste jumătate de milion, Rusia este tot pe acolo, iar România are 4000 de judocani legitimaţi, asta s-a întâmplat, asta a fost involuţia după 1989. Raportat la bugete, tot ca să ne dăm seama cât de mare este această performanţă, noi avem un buget care anul acesta a scăzut sub 1 milion de euro pe an, după ce această guvernare “inteligentă” ne-a tăiat bugetul cu peste 35 %. În Ungaria, echipă care astăzi s-a clasat pe locul 5, după România, după ce a fost învinsă de Turcia, bugetul este de aproape 30 de milioane de euro. În Franţa bugetul se apropie de 100 de milioane, ca să vă daţi seama cât investescalţii în sport şi cum noi, sigur, cu ceva sistem, cu multă voinţă, cu talent, cu munca antrenorilor care au tiut ce să îi înveţe pe aceşti tineri pentru ca să poată să facă performanţă într-un sport extrem de competitiv".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici