România a coborât pe locul 4 în clasamentul grupei D

Reprezentativa României a coborât pe locul 4 în clasamentul grupei D de calificare la Cupa Mondială din 2014, în urma înfrângerii din meciul de pe teren propriu cu Turcia, scor 0-2, şi a celorlalte rezultate din grupă.

977 afișări
Imaginea articolului România a coborât pe locul 4 în clasamentul grupei D

România a coborât pe locul 4 în clasamentul grupei D (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax foto)

Înainte de partidele de marţi, România se afla pe locul 2, cu 13 puncte.

Turcia s-a impus însă la Bucureşti, cu scorul de 2-0, şi a urcat de pe poziţia a patra pe locul 3.

Tot în grupa D, Olanda a învins în deplasare Andorra, scor 2-0, şi Ungaria s-a impus pe teren propriu în faţa Estoniei, scor 5-1.

Clasamentul Grupei D, înaintea ultimelor etape, este următorul:

1. Olanda 8 7 1 0 24-4 22;

2. Ungaria 8 4 2 2 18-12 14;

3. Turcia 8 4 1 3 14-7 13;

4. România 8 4 1 3 13-12 13;

5. Estonia 8 2 1 5 6-16 7;

6. Andorra 8 0 0 8 0-24 0.

Până la finalul fazei grupelor se vor mai disputa două etape, astfel: 11 octombrie: Andorra - România, Estonia - Turcia, Olanda - Ungaria; 15 octombrie: Ungaria - Andorra; România - Estonia; Turcia - Olanda.

La turneul final se califică formaţiile clasate pe primul loc în fiecare dintre cele nouă grupe. Opt formaţii de pe locul 2 cu cele mai multe puncte obţinute în partidele cu ocupantelor locurilor 1, 3, 4, 5, vor juca un baraj tur-retur, în urma căruia vor fi stabilite alte patru naţionale ce vor merge în Brazilia.

În cazul în care două echipe sunt la egalitate de puncte în grupă, departajarea se va face la golaveraj, apoi la numărul de goluri marcate, în timp ce rezultatele directe reprezintă abia al treilea criteriu. Dacă sunt mai multe echipe la egalitate, se va realiza un clasament pe baza rezultatelor obţinute de aceste formaţii în partidele dintre ele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici